Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier: Nu există niciun dubiu că a plagiat în teza de doctorat

Fostul lider liberal Ludovic Orban (deputat Forţa Dreptei) solicită demiterea din funcţie a premierului Nicolae Ciucă, exprimându-şi convingerea că acesta a plagiat în teza de doctorat, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.10.2022 , 16:01

Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier: Nu există niciun dubiu că a plagiat în teza de doctorat
Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier: Nu există niciun dubiu că a plagiat în teza de doctorat - Hepta

"Consiliul Naţional Forţa Dreptei solicită demiterea din funcţia de premier a domnului Ciucă. Solicităm această demitere din funcţia de premier în primul rând celui care în 2014 declara că plagiatul este o hoţie şi că cei care fură, cei care plagiază, trebuie să iasă din politică. Am văzut consternat declaraţiile lui Iohannis cu privire la toleranţă zero faţă de plagiat.

Între vorbă şi faptă e o distanţă ca de la cer la pământ. Există o singură cale prin care preşedintele Iohannis să demonstreze în practică faptul că este aşa cum spune, şi anume să îl trimită acasă pe Nicolae Ciucă, întâiul plagiator al României şi pe orice ale ministru care este suspectat de plagiat", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că există "o unică soluţie legală" pentru constatarea plagiatului, atât în cazul premierului Ciucă, cât şi în cazul altor miniştri suspectaţi, şi anume trimiterea tezelor de doctorat spre analiză către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Articolul continuă după reclamă

Orban: Dacă Iohannis o să îl menţină în funcţie, înseamnă că minte

"Din punctul meu de vedere nu există niciun dubiu - după cum a acţionat Ciucă şi întregul sistem pentru a împiedica analiza tezei de doctorat a lui Ciucă - nu există niciun dubiu pentru mine că Ciucă a plagiat în teza de doctorat şi, ca atare, trebuie să plece acasă.

Dacă Iohannis o să îl menţină în funcţie, înseamnă că de fapt Iohannis minte şi că de fapt să simte foarte bine atunci când este înconjurat de plagiatori, de hoţi de proprietate intelectuală şi trebuie să dispară din viaţa publică odată cu astfel de oameni pe care i-a promovat în funcţii publice", a mai spus fostul premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri politice » Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier: Nu există niciun dubiu că a plagiat în teza de doctorat