Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, despre posibila guvernare PNL-PSD: "Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministru"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la un eveniment al IMM-urilor, la care a fost prezent şi liderul PNL Florin Cîţu, că doreşte să îi asigure pe toţi de buna sa credinţă şi a preşedintelui PNL, arătând că formula de guvernare PNL-PSD este "singura soluţie politică", iar el îşi asumă acest proiect. Întrebat dacă PSD ar accepta un premier de la PNL, Ciolacu a declarat că "a realizat şi Florin Cîţu că nu mai poate fi prim-ministru”

de Redactia Observator

la 05.11.2021, 17:21

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu: Formula de guvernare PNL-PSD este "singura soluţie politică" - Facebook

Marcel Ciolacu, despre un guvern PNL - PSD

Preşedintele PSD a făcut referire în discursul său la întâlnirea de joi cu reprezentanţii PNL, pentru formarea guvernului şi a unei noi majorităţi. ”Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu cât şi colegul meu Florin Cîţu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorităţi, al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcţia în care am plecat nu este cea corectă. Fiecare dintre noi ştim ce am greşit, îmi pare rău, cu adevărat voi aţi greşit mai mult, pentru că aţi fost la putere. Eu vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi după discuţia de ieri, şi de buna credinţă a preşedintelui Florin Cîţu”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că cele două partide au depăşit momentul în care ”am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziţionări””Eu consider, şi o spun cu toată responsabilitatea, că în acest moment de răscruce a României, nu avem altă soluţie politică”, a subliniat Ciolacu, potrivit news.ro.

El a mai afirmat că, dacă va continua răzoiul dintre cele două partide mari ale României, la anul, în martie, vom vorbi de o nouă criză politică şi în mod categoric de alegeri anticipate. ”Să nu credeţi că cei care vor să stăpânească acestă ţară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reuşim să îl realizăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu: Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României

Întrebat dacă PSD ar accepta un premier de la PNL, preşedintele PSD a declarat că "a realizat şi Florin Cîţu că nu mai poate fi prim-ministru” şi a menţionat că este important să se ia măsuri urgente, pentru a trece de această perioadă grea, până în februarie, martie. Despre împărţirea ministerelor, Ciolacu a spus că nu se va mai face ”din fes”, ca până acum. Liderul PSD a mai anunţat că a discutat cu PNL să se realizeze o rectificare bugetară, urgent, prin iniţiativă legislativă, pentru a ajuta administraţiile locale care au probleme cu încălzirea.

”Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este un lucru foarte important”, a spus Ciolacu, întrebat dacă PSD ar accepta varianta unui premier PNL.  El a arătat că o guvernare PNL-PSD ”este cea mai bună soluţie în acest moment”. ”Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu îşi permite în acest moment o astfel de abordare iar cei de la IMM-uri şi antreprenorii mi-au confirmat şi astăzi această teamă a mea că România nu mai poate continua în această criză politică”, a precizat el. 

Marcel Ciolacu a afimat că nu trebuie să mai pornească la împărţitul ministerelor fără să vorbească despre oamenii cei mai capabili pentru acele funcţii. ”Aţi văzut ce a însemnat să împarţi portofoliile în fes. Fostul guvern s-a împărţit în fes. Dacă acea logică nu a funcţionat sunt ferm convins că vom găsi dialog cu PNL să schimbăm această logică”, a arătat Ciolacu.

El a menţionat că există o cutumă parlamentară şi a adăugat: ”O să las eu de la mine şi nu o să o fac după scorul din sondajele de opinie. Cred că este necesar ca UDMR şi minorităţile să fie prinse în această construcţie politică”. Preşedintele PSD a arătat că cele două partide au avut o primă întâlnire şi vor continua să discute şi poate voi ajunge la priorităţile românilor şi vor continua în direcţia corectă. El a anunţat că a cerut Guvernului execuţia bugetară pentru a vedea dacă pot fi majorate pensiile şi salariile. 

”Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîţu şi ministrului de Finanţe a fost execuţia bugetară, aşa am început discuţia. Între timp, a fost transmisă şi o să ne uităm foarte atent pe ea astfel încât să nu minţim românii, ce se poate anul acesta şi care sunt priorităţile pentru anul viitor. Priorităţile vin odată cu legea bugetului, săptămâna viitoare sper să avem deja discuţile mai înaintate şi să venim cu o rectificare bugetară aşteptată mai ales de autorităţile locale pentru a depăşi această criză energetică”, a mai spus Ciolacu.  El a precizat că rectificarea se va face prin iniţiere legislativă, pentru că Guvernul nu poate da Ordonanţe, fiind demis.

Despre o guvernare pe 7 ani PNL-PSD, Ciolacu a spus: ”Nu a vorbit nimeni, prioritatea mea este să vedem ce se poate face până în februarie, martie şi priorităţile mandatului, e foarte important să depăşim această perioadă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, despre posibila guvernare PNL-PSD: "Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministru"