Antena Meniu Search
x

Video Culise de la negocierile dintre PNL și PSD. Liberalii, dispuși să preia cu schimbul funcția de premier

Se întrevede un guvern PNL-PSD. După două ore de discuţii, cele două partide au găsit puncte comune şi pare că se leagă o relaţie de lungă durată. Iar preşedintele Klaus Iohannis le mai oferă timp pentru negocieri, ca să propună un premier care să aibă în spate şi o majoritate.

de Larisa Bernaschi

la 04.11.2021, 20:30

Vezi și

Aproximativ două ore au discutat liderii PNL și PSD astăzi, încercând să formeze un nou guvern. Potrivit surselor Observator, Marcel Ciolacu le-a spus clar liderilor PNL că aritmetica parlamentară arată că PSD trebuie să dea premierul.

Nu au fost discuții despre numele de premier și nici cei de la PNL nu par împăcați cu ideea. Însă tot cei de la PSD au venit cu o idee pe care PNL o agrează. Să facă cu schimbul pentru funcția de premier. Timp de un an, maxim doi ani, să fie un premier de la un partid, iar în următorii ani, până la alegeri, un premier de la un alt partid. 

Deocamdată, președintele Klaus Iohannis a ieșit public și le-a dat timp liberalilor să caute o soluție pentru a obține susținere parlamentară pentru viitoarea guvernare.

PSD și PNL, ping-pong cu funcția de premier

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a confirmat, joi, că în cadrul discuţiilor privind viitorul premier al unei noi majorităţi PNL-PSD a fost prezentată şi varianta ca premierul să se schimbe o dată la doi ani, el catalogând această idee ”interesantă”.

Şi Marcel Ciolacu a confirmat această strategie şi a arătat că se va discuta în interiorul partidului.

”A fost o primă discuţie şi discuţiile despre funcţii, în special cea de premier, au fost câteva discuţii, au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani...deci au fost nişte discuţii dar nu a fost nicio concluzie”, a spus Cîţu.

PSD vrea să numească viitorul premier

Marcel Ciolacu a arătat, la rândul lui, după întâlnire, despre această declaraţie a preşedintelui PNL, că a fost o discuţie privind propunerea de prim-ministru.

”Ne menţinem decizia partidului, şi a mea personală, să mergem la consultări cu o funcţie de prim-ministru, şi atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi, în interiorul partidului. A fost şi această soluţie, de a veni prin rotaţie. Sunt ferm convins că o să le comunicăm la timpul potrivit”, a spus preşedintele PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri politice » Culise de la negocierile dintre PNL și PSD. Liberalii, dispuși să preia cu schimbul funcția de premier