Antena Meniu Search
x

PSD a votat că primul premier va fi de la PNL. Nicolae Ciucă, propunerea alianţei la consultările de la Cotroceni

PSD a votat în unanimitate că primul premier în cadrul alianţei cu PNL şi UDMR va fi al liberalilor, după ce Marcel Ciolacu a prezentat în şedinţa Consiliului Naţional variantele de premier şi modul în care s-a negociat.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 10:57

Marcel Ciolacu, înaintea consultărilor de la Cotroceni: "Astăzi ar trebui semnat protocolul noii alianţe" - Facebook

UPDATE 10:50. PSD a votat, luni, în şedinţa Consiliului Naţional, că primul premier va fi de la Partidul Naţional LIberal, susţin surse politice pentru Observator.

Nicolae Ciucă va fi propunerea alianţei la consultările de la Cotroceni. Social-democraţii au votat în unanimitate şi pentru structura guvernului, aşa cum a fost negociată, urmând ca numele de miniştri să fie definitivate într-o altă şedinţă, după consultările de la Cotroceni.

Ştire iniţială: Marcel Ciolacu a declarat, înainte de consultările de la Cotroceni, că marţi se vor vota noii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului. În urma negocierilor dintre partide, președintele PSD va fi șeful Camerei şi Florin Cîţu, președintele Senatului, potrivit surselor politice citate de News.ro.

Liderul social-democrat a anunțat, înainte de şedinţa conducerii PSD, că va prezenta colegilor din Consiliul Naţional ambele variante de premier şi modul în care s-a negociat.

Pe acelaşi subiect

"O să propun ambele variante. Care partid va avea primul premier şi care sunt condiţiile”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul partidului, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional, care se reuneşte de la ora 10.00 pentru a valida propunerea de premier cu care PSD, alături de PNL şi UDMR, va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ciolacu a spus că ”cel mai important este ce vor câştiga românii, faptul că se termină o instabilitate politică creată de guvernarea de dreapta şi necesitatea implicării PSD, în acest moment”. 

Nouă ședință PSD, după consultările de la Cotroceni

Preşedintele PSD a anunţat că, după consultări, PSD va avea o nouă şedinţă în care se va vorbi despre titularii de ministere. Întrebat dacă astăzi ar trebui încheiat şi protocolul noii alianţe cu PNL şi UDMR. ”Într-o logică normală, aşa ar fi corect”, a spus el. 

Marcel Ciolacu a mai spus există un calendar privind votarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. ”Este poosibil acest lucru, şi noul preşedinte de la Senat”. 

Programul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis

Ora 12:00

– Partidul Naţional Liberal (PNL)

– Partidul Social Democrat (PSD)

– Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

Ora 12:30 – Uniunea Salvaţi România (USR);

Ora 13:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » PSD a votat că primul premier va fi de la PNL. Nicolae Ciucă, propunerea alianţei la consultările de la Cotroceni