Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu, vizită oficială în Kiev. Dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, colaborarea economică şi securitatea regională, pe agenda de lucru

Din război, în război! Proaspăt întors din Israel, premierul Marcel Ciolacu este astăzi la Kiev, acolo unde se întâlneşte cu omologul său ucrainean. Cei doi premieri au mai multe discuţii pe agenda de zi. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 18.10.2023, 08:47

Vezi și

Vor fi puse la punct ultimele detalii cu privire la acordul cerealelor. Mai exact, se doreşte dublarea tranzitului de cereale ucrainene prin ţara noastră, de la două milioane de tone pe lună, la patru milioane de tone pe lună.

Dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere şi colaborarea economică, pe agenda de lucru

Vor exista şi investiţii pe rutele de transport, dar şi în Portul Constanţa. O altă de temă de discuţie este deschiderea unui nou punct de frontieră între România şi Ucraina la Sighetul Marmaţiei. De asemenea, Marcel Ciolacu îşi doreşte drepturi şi facilităţi pentru minoriatea română din Ucraina.

Delegaţia română va avea întâlniri pe tot parcursul zilei cu oficialii ucraineni, dar şi o şedinţă comună de Guvern. Din delegaţia României fac parte mai mulţi miniştri: de Interne, ai Apărării, ai Economiei, ai Sănătăţii şi de asemenea, vicepremierul Marian Neacşu, iar după această şedinţă importantă de Guvern, această şedinţă comună de Guvern, vor fi semnate şi mai multe memorandumuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, vizită oficială în Kiev. Dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, colaborarea economică şi securitatea regională, pe agenda de lucru