Antena Meniu Search
x

Măsurile fiscale ajung azi pe masa Guvernului pentru a fi adoptate, după două luni de discuţii

După mai bine de două luni de discuții, măsurile fiscale ajung astăzi pe masa Guvernului pentru a fi adoptate. 

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 08:36

Vezi și

Coaliţia a făcut peste 80 de modificări la Codul Fiscal, de la creşteri salariale şi până la taxarea cu 70% a veniturilor a căror sursă nu poate fi justificată. Astfel, salariul minim pe economie ar urma să crească de la 3.00 de lei la 3.300 de lei brut şi în construcţii de la 4.000 la 4.500 de lei.

Şi valoarea voucherelor de vacanţă urmează să fie majorată la 1.600 de lei, dar acestea se vor acorda doar persoanelor cu venituri nete sub 8.000 de lei. În schimb, creşte TVA-ul de la 5% la 9% pentru locuințele de până la 120 mp, panouri fotovoltaice, pompe de caldura sau activităţi în parcuri de distracții, iar pentru comerţul de bere fără alcool şi alimentele cu zahăr adăugat de la 9% la 19%.

Guvernul va taxa şi luxul. Românii care au case de peste 500.000 de euro vor plăti o taxă anuală de 0,3%. Atenţie, acest impozit se va aplica doar pentru ceea ce depăşeşte această sumă. În schimb, pentru festivaluri, concerte, cărți, ziare, reviste, muzee și evenimente culturale, livrarea de lemn de foc și energie termică, TVA-ul rămâne la 5%, iar pentru restaurante şi hoteluri la 9%.

Pe de altă parte, Guvernul vrea să reducă cu cel puţin 25% funcțiile de secretar de stat, desfiinţarea funcţiilor de şefi de birou, dar şi cele peste 200.000 de posturi vacante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Măsurile fiscale ajung azi pe masa Guvernului pentru a fi adoptate, după două luni de discuţii