Antena Meniu Search
x

Video Membrii USR-PLUS au votat conducerea Biroului Naţional. La finalul congresului au sărbătorit cu nelipsiții mici

USR-PLUS şi-a ales noul preşedinte. Europarlamentarul Dacian Cioloş i-a luat locul lui Dan Barna. În discursurile lor, cei doi lideri au avut un duşman comun: Florin Cîţu. Cât timp este premier, formaţiunea nu doreşte să revină la guvernare.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 20:53

Vezi și

Membrii USR-PLUS din toate colţurile ţării s-au adunat la Romexpo. Au adus baloane, au făcut poze şi au pus ţara la cale. 

Dacian Cioloş, preşedintele ales al USR PLUS: Suntem gata să discutăm reîntoarcerea la Guvernare fără premierul Cîţu. 

Dan Barna, fost co-preşedinte USR PLUS: Ideea nu este de a ne întoarce pe nişte poziţii, ideea este de a discuta cu un premier capabil, Florin Cîţu nu este în acea categorie. 

Reprezentanţii USR nu au scăpat prilejul de a-şi ataca foştii parteneri de guvernare inclusiv din cauza organizării congresului. 

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR Plus: În sala în care acum o săptămână au fost 5000 de oameni, acum nu sunt mai mult de 100 în acelaşi timp, intră şi ies, nu stă nimeni înghesuit. 

Cei 1200 de delegaţi au intrat pe rând la vot, în grupuri mici şi doar pe bază de brățară care arată că sunt vaccinați. Membrii marcanţi ai USR-PLUS au urcat pe scenă şi au vorbit în faţa sălii goale. 

Dan Barna: Din păcate, în momentul de faţă, România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare şi sper, şi sunt încrezător, că marţi lucrul acesta se va încheia. 

Dacian Cioloș: Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Nu avem altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama. 

Grătarul cu mici, nelipsit de la congres

Un singur lucru a rămas neschimbat faţă de acum o săptămână. Grătarul cu mici. 

Gabriel Cărbunaru, membru USR-PLUS: Trebuie să stăm pe-aici o perioadă mai lungă, unii colegi sunt veniţi din afara Bucureştiului, e normal până la urmă să se mănânce ceva aici. 

Reporter: Acum, când au fost congresele astea două, a mers mai bine vânzarea decât de obicei? 

Vânzător: Evident. 

Dacă ieri a fost ales preşedintele, azi a fost votată şi conducerea Biroului Naţional al partidului. Rezultatul va fi anunţat mâine, online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Membrii USR-PLUS au votat conducerea Biroului Naţional. La finalul congresului au sărbătorit cu nelipsiții mici