Antena Meniu Search
x

Mesajul premierului Tudose în urma veştii morţii Regelui Mihai: "un model de moralitate și demnitate pentru români"

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj în urma veştii dispariţiei Regelui Mihai, în care l-a numit "un model de moralitate și demnitate pentru români".

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj în urma veştii dispariţiei Regelui Mihai, în care l-a numit "un model de moralitate și demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Tudose pe Facebook.

Premierul a publicat un citat din discursul susținut de Regele Mihai I în Parlament în 2011.

"Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru", susținea atunci, în Parlament, Regele Mihai I.

Regele Mihai I a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Mesajul premierului Tudose în urma veştii morţii Regelui Mihai: "un model de moralitate și demnitate pentru români"