Antena Meniu Search
x

Mesajul ALDE pentru oamenii din Piaţa Victoriei: "Aceste proteste, de azi încolo, nu-şi mai au rostul"

Deputatul ALDE Remus Borza consideră că o continuare a protestelor din ultimele zile nu-şi mai are rostul, în condiţiile deciziei Guvernului Grindeanu de abrogare a ordonanţei de modificare a Codurilor penale, acesta făcând un apel la rezonabilitate, simţ civic şi răspundere.

Deputatul ALDE Remus Borza consideră că o continuare a protestelor din ultimele zile nu-şi mai are rostul, în condiţiile deciziei Guvernului Grindeanu de abrogare a ordonanţei de modificare a Codurilor penale, acesta făcând un apel la rezonabilitate, simţ civic şi răspundere.

"Vedeţi care sunt noile revendicări ale pieţei: 'Jos guvernul!' , 'Alegeri anticipate!' şi, în final, 'Guvernul meu!'. Ei, bun, această stare de instabilitate prelungită va fi fatală României. Şi asta trebuie să înţeleagă fiecare om: că e tânăr, că e bătrân, că e bugetar, sau că vine din mediul antreprenorial.", a declarat Borza, la Parlament.

În opinia sa, "în orice democraţie se aplică regula majorităţii." "Şi în America, vedeţi în fiecare zi un milion de cetăţeni americani (n.r. - protestatari). Un fir din sprânceana sau din părul bogat al preşedintelui Trump credeţi că s-a clintit? El merge mai departe cu decizii mult mai controversate decât ordonanţa lui Grindeanu.", a spus deputatul ALDE.

El a susţinut că aceste proteste "de azi încolo nu-şi mai au rostul." "Fac un apel la rezonabilitate, la simţ civic şi la răspundere. Aceste proteste, de azi încolo, nu-şi mai au rostul. Şi atunci, evident, pe mine mă face să cred că există un alt scenariu, o altă misiune şi că ei, aceşti oameni, care în majoritatea lor sunt de bună credinţă, sunt doar o masă de manevră. Deci, câtă vreme protestele vor continua, riscăm un război civil. Şi mai trebuie să înţelegem cu toţii, 200.000, 300.000, 500.000 de români în stradă nu înseamnă totuna cu poporul român. În decembrie au fost opt milioane de români care au votat. Această majoritate PSD-ALDE are în spate cinci milioane de voturi.", a afirmat deputatul ALDE.

Potrivit lui Borza, şi simpatizanţii şi membrii majorităţii PSD-ALDE "clocotesc" în stradă, pentru că ei au realizat că este vorba de "o manipulare cât se poate de grosolană şi evidentă", opinând pentru "o contramanifestaţie." "Părerea mea personală: ar trebui să avem o contramanifestaţie în toată ţara. Să arătăm tuturor că există o altă manifestaţie. Chiar dacă e o majoritate tăcută. Şi, evident, n-aş dori să fie în miez de seară, ca să nu se întâlnească cele două tabere. La miezul zilei, o oră, doar aşa să dăm semnalul că această minoritate nu poate să schimbe regulile unei democraţii.", a afirmat deputatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » Mesajul ALDE pentru oamenii din Piaţa Victoriei: "Aceste proteste, de azi încolo, nu-şi mai au rostul"