Antena Meniu Search
x

Miniştri noi în Guvernul Tudose, după ore întregi de discuţii TĂIOASE!

Se caută înlocuitorii pentru cei trei miniştri care au demisionat din Guvernul Tudose, în şedinţa Comitetului Executiv de aseară.

Vezi și

A fost cea mai lungă noapte pentru PSD. Şi cu siguranţă azi e o zi agitată. Se caută înlocuitorii pentru cei trei miniştri care au demisionat din Guvernul Tudose, în şedinţa Comitetului Executiv de aseară. Au fost discuţii tăioase timp de 7 ore, iar surse din interior susţin că premierul Mihai Tudose ar fi insistat pentru remaniere, cu demisia pe masă. Sevil Shaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au renunţat la funcţii, iar Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus la final că "partidul a demonstrat că e unit".

Dar la şedinţa Comitetului Executiv al PSD nu ar fi fost doar linişte şi armonie. Dimpotrivă, ar fi sărit scântei şi s-a negociat îndelung. După 7 ore de discuţii şi în ciuda faptului că social-democraţii ar fi fost la început de partea miniştrilor demisionari, Mihai Tudose a câştigat. 

Sevil Shhaideh: "Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o, ieri mi-am prezenta demisia şi am susţinut-o. Vă mulţumesc!"

Rovana Plumb: "Am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. Şi pentru că sunt un om bun de partid şi pentru că acest partid a câştigat încrederea a milioane de oameni, prin programul pe care noi l-am prezentat, acest program trebuie să fie, în continuare, aplicat."

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au renunţat la funcţii. 

Liviu Dragnea: "Toată lumea, în unanimitate, în unanimitate, le-a cerut să rămână."

Premierul Mihai Tudose: "Nu am absolut nimic să le reproşez. Ba mai mult, vă anunţ ca să nu fie o surpriză peste câteva zile, sper ca Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, pentru că este extraordinar de bună pe ceea ce face." 

În spatele uşilor închise însă, chiar Mihai Tudose ar fi fost cel care a insistat ca miniştrii care au probleme cu DNA-ul să părăsească Guvernul. 

Premierul Mihai Tudose: "Da, am spus că-mi dau demisia, dacă mi-o cere partidul. Nu am venit cu guvernul de acasă."

Lista miniştrilor pe care Tudose îi vrea afară din Guvern ar fi mai lungă. Vizate sunt două nume - Ilan Laufer şi Viorel Ilie. La această oră, liderii PSD s-au adunat pentru o nouă şedinţă a Comitetului Executiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Miniştri noi în Guvernul Tudose, după ore întregi de discuţii TĂIOASE!