Antena Meniu Search
x

Premierul Florin Cîţu doreşte redeschiderea şcolilor

Premierul Florin Cîţu a menţionat în cadrul unei şedinţe de Guvern că doreşte redeschiderea şcolilor. Declaraţia vine în contextul în care situaţia reîntoarcerii copiilor în bănci a fost una dintre probleme dezbătute în ultimele zile. Mai mult, prim-ministrul a specificat şi faptul că ţara noastră este pregătită pentru a doua etapă de vaccinare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.01.2021, 20:03

Vezi și
  • Florin Cîţu a declarat că doreşte redeschiderea şcolilor
  • Premierul a specificat că România este pregătită pentru a doua etapă de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a ţinut să menţioneze în cadrul unei şedinţe de Guvern că vrea ca şcolile să fie redeschise şi elevii să se întoarcă în bănci, însă în anumite condiţii. Acesta s spus că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie, la data când începe cel de-al doilea semestru, dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2.

''Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei'', a declarat Florin Cîţu.

Vaccinarea cadrelor didactice

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare, iar ţina este de a avea 1.000 de centre de vaccinare. El a adăugat că se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi şi că trebuie accelerat ritmul în care serul ajunge în România, potrivit news.ro. 

''Da, suntem pregătiţi. Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi'', a spus premierul. 

De asemenea, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că până la data de 15 ianuarie doreşte să existe o centralizare a cadrelor didactice care doresc să se vaccineze. Pe baza rezultatului va fi pregătit numărul de doze, precum şi prioritatea personalului din Educaţie. El a menţionat faptul că ar dori ca semestrul al doilea să se desfăşoare faţă în faţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Premierul Florin Cîţu doreşte redeschiderea şcolilor