Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii: "Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente"

Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente printr-un program al Băncii Mondiale.

Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente printr-un program al Băncii Mondiale, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, joi, la Palatul Victoria, scrie Agerpres

"Următorul pas este acela de a dota fiecare spital județean cu Computer Tomograf și cu RMN, exact cum am spus în programul de guvernare. Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente tot prin programul Băncii Mondiale și suntem aproape de semnarea contractelor. Eu cred că este important să dovedim faptul că ceea ce am spus facem (...). Ne pasă de sănătatea românilor, (...) ne pasă de condițiile în care lucrează specialiștii din domeniul de sănătate", a declarat Bodog la ceremonia de semnare a primelor contracte de achiziție de echipamente de radioterapie pentru cinci spitale din țară.

În cadrul ceremoniei, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat că în România sunt necesare cât mai multe investiții în domeniul sănătății.

"Chiar dacă unora nu le convine, România are o economie sănătoasă. Avem cea mai mare creștere economică din Europa, trebuie să avem și investiții în sănătate, în afară de salarii, sporuri și drepturi. Mă bucur că și sindicatele sunt de acord cu Guvernul. Trebuie făcute cât mai multe investiții în domeniul sănătății (...). Este pentru prima oară când România investește în radioterapie (...). Acestea sunt cinci centre, urmează încă trei centre care sunt în procedurile de licitație. Cele trei spitale regionale — deja împreună cu Ministerul Sănătății au fost identificate terenurile și sursele de finanțare. Sperăm ca tot ce am prevăzut în programul de guvernare să ducem în următorii ani în aplicare", a spus Ciolacu.

Joi, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a Spitalului Județean Constanța, a Spitalului Județean Galați, a Spitalului Județean Baia Mare, a Institutului Oncologic București și a Spitalului Universitar de Urgență Elias. Contractele au fost semnate de ministrul Florian Bodog și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Ministrul Sănătăţii: "Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente"