Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia vrea să influenţeze alegerile din România, prin AUR şi SOS, pentru a "deraia" traseul occidental, spun Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă

Avertismente dure după rezultatul pe muchie de cuţit la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeana din Republica Moldova. Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, candidaţi la prezidenţiale, acuză că Moscova vizează şi influenţarea alegerilor din România.

de Marius Gîrlaşiu

la 22.10.2024 , 14:01

Este vorba despre un avertisment fără precedent lansat de doi dintre candidații la pezidențiale. În primul rând, liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că după referendumul din Republica Moldova, propaganda rusă din estul Europei vizează inclusiv alegerile prezidențiale din România.

Motiv pentru care liderul PNL susține că forțele pro-ruse din țara noastră, cele care lansează mesaje împotriva Uniunii Europene și împotriva NATO ar trebui împiedicate să capete influență pe scena politică din România. 

Avertismente dure după rezultatul referendumului din R. Moldova

Vezi și

Un avertisment similar a lansat și Mircea Geoană, candidat independent în cursa pentru Palatul Cotroceni. El a atras atenția că în scenariul în care liderul AUR, George Simion, s-ar califica în finala prezidențială, atunci partidul pe care îl conduce ( Alianța pentru Unirea Românilor) ar putea obține un scor de peste 20% la alegerile parlamentare din luna decembrie. 

Acest lucru, susține Mircea Geoana, coroborat cu faptul că partidul Dianei Șoșoacă ar putea trece pragul electoral, ar putea duce la o dezechilibrare și la o deraiere a traseului occidental al țării noastre, avertizează fostul secretar general adjunct al NATO.

Un alt avertisment a venit prin vocea deputatului PNL Alexandru Muraru, cel care merge chiar mai departe decât Nicolae Ciucă și Mircea Geoană și susține că dacă liderul AUR, George Simion, ar ajunge în finala prezidențială iar partidul său ar obține un scor mare la alegerile parlamentare, atunci, AUR și alte forțe pro-ruse de la noi din țară ar putea forța organizarea unui referendum pentru ieșirea României din UE în cel mult doi ani de la alegerile parlamentare. Este scenariul pe car îl lansează deputatul PNL Alexandru Muraru.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Ştiri politice » Rusia vrea să influenţeze alegerile din România, prin AUR şi SOS, pentru a "deraia" traseul occidental, spun Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă