Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care maşinile SRI opresc pe pistă avionul în care se afla Piedone. Faptele de care este acuzat primarul în noul dosar

Reţinere cu adrenalina pe Aeroportul Internaţional Otopeni. Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost dat jos din avionul care se pregătea de decolare de către procurorii DNA. Edilul urma să plece în vacanţă, alături de soţie. Coincidenţă sau nu, cu doar câteva minute înainte, două alarme cu bombă au blocat aeronava la sol. Piedone este acuzat de abuz în serviciu într-un dosar care are legătură cu modul în care a fost reziliat un contract de salubrizare din sector.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.04.2022, 19:27

Vezi și

În imagini se observă momentele în care aeronava în care se afla Cristian Popescu Piedone este oprită la sol de forţele serviciului român de informaţii. O alarmă cu bombă anunţată la ora 6 dimineaţa a făcut ca toţi cei 130 de pasageri, inclusiv primarul sectorului 5, să fie coborâţi din aeronavă. 

Cristian Popescu Piedone: Soţia mi-a spus, tată au început să încponjure avionul cu mitraliere. Mă uit şi eu pe geam, tot antitero, maşini, tot...

Laurenţiu Rădulescu reporter Observator: După ce alarma a fost anunţată cei 130 de pasageri au fost debarcaţi. Fortele de ordine au intrat pentru a cuta bomba care a fost anunţată.

La ora 8, un al doilea apel la 112 informa din nou autorităţile despre un posibil dispozitiv explozibil la Otopeni. A fost identificată şi persoana care a sunat a doua oară. Este vorba despre o femeie de 48 de ani din Bucureşti, cu afecţiuni psihice, care a mai pus pe jar forţele de ordine şi în trecut. 

Pe acelaşi subiect

Edilul spune că a aşteptat aproape două ore să îşi continue drumul spre Italia, cu escală la Munchen. Doar că, la urcarea în avion a doua oară...

Cristian Popescu Piedone: A venit un poliţist şi mi-a zis dacă vreau să îl urmez pentru clarificări. Am zis ok. Mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere în calitate de suspect din 2021. Prima dată la intrare, poliţia de frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poarta şase. Ori la poarta 15 unde fusesem îmbarcat se afla prima. Am zis că nu. A zis sigur. Da, Ok, puteţi să urcaţi, nu sunteţi dumneavostră Popescu, era un alt Popescu.

Piedone se afla în avionul vizat de ameninţarea cu bombă

Dus în faţa procurorilor DNA, Cristian Popescu Piedone a fost acuzat de abuz în serviciu. Mai exact, spune primarul, procurorii susţin că edilul nu a pus în aplicare o decizie a consiliului local care prevedea salubrizarea sectorului cinci de o anumită companie de profil.

'O societate comercială, care nu deţinea licenţă, ar fi continuat să încaseze de la persoane fizice, juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 din Bucureşti tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de consiliul local'', a precizat ulterior Direcţia Naţională Anticorupţie, care nu a luat vreo măsură împotriva primarului. 

Cristian Popescu Piedone: Nu am nicio restricţie . Nu am absolut nimic.

Peste patru zile Cristian Popescu Piedone aşteaptă sentinţa definitivă în dosarul Colectiv. 

Avocat Cristian Popescu Piedone: A fost ridicat şi adus cu mandat de aducere în condiţiile în care nu mai fusese citat până acum, deci nu e vorba de vreo rea intenţie de-a dânsului.

Cristian Popescu Piedone -primarul sectorului 5: Eu nu sunt un fufar. Îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil la ţepele pe care şi le-au luat credeau că şi Piedone fuge din ţară.

În dosarul Colectiv, primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Momentul în care maşinile SRI opresc pe pistă avionul în care se afla Piedone. Faptele de care este acuzat primarul în noul dosar