Antena Meniu Search
x

Moţiunea împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a trecut

Senatul a trecut moţiunea simplă, împotriva ministrului Muncii Violeta Alexandru, cu 76 de voturi pentru, 28 împotrivă şi 0 abţineri.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 19:07

Senatorii au votat moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii - Profimedia Images
  • Moţiunea simplă a trecut cu 76 de voturi
  • Este a 5-a moţiune adoptată împotriva unui ministru al Cabinetului Orban

Senatul a dezbătut timp de aproape trei ore moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată "Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale".

Ministrul este acuzat că a "gestionat foarte prost"  situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate. Este a 5-a moţiune împotriva unui ministru al Cabinetului Orban adoptată în actuala sesiune legislativă.

"Stimată doamnă ministru Violeta Alexandru, Sunteţi ministrul cel mai respins de actualul Parlament! Aţi fost audiată de trei ori în Comisiile de muncă şi protecţie socială ale Parlamentului, reunite, de tot atâtea ori primind un vot de blam. Aţi fost votată în lipsă, ca, de altfel, întregul Guvern, în data de 14 martie, pentru simplul motiv că eraţi nominalizată în Guvernul anti-Covid", arată PSD în moţiune.

"Vă spun ceea ce vă ia prin surprindere, că un ministru liberal chiar face treabă. Unii dintre dvs sunteţi chiar nostalgici pentru perioada comunistă. Vom desprinde România de perioada comunistă. În momentul în care în sistemul public se câştigă la fel ca în privat, orice manager cere performanţă. Îi văd pe cei care fac performanţă. Tuturor acestor oameni le-am mulţumit public. Nu sunt prietena celor care lucrează în sistemul public şi aşteaptă să treacă vremea. Sunt ai dvs, cei care i-aţi obişnuit să primească beneficii degeaba.   În al doilea rând nu am înţeles. Am oprit sau nu controalele. Unii dintre voi au spus că am oprit alţii că am pornit controalele la ITP. Ştiu că îi susţineţi pe cei cărora nu le place munca. Eu îi susţin pe cei cărora le place munca. Îi voi respecta pe fiecare om din această ţară care munceşte.   Nu fac diferenţa între români şi cei de altă naţionalitate care lucrează în această ţară. De aceea m-am implicat. Nu a reuşit niciun ministru al muncii să obţină rezultatele pe care le-am obţinut. În Germania m-am dus exact în mijlocul problemei. Doriţi să promiteţi şi să creaţi iluzii", a declarat şi ministrul Violeta Alexandru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Moţiunea împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a trecut