Antena Meniu Search
x

Video Negocierile de la Bruxelles pentru Planul Național de Redresare și Reziliență au fost amânate. Când am putea vedea primele proiecte finanţate prin PNRR

Miliardele de euro de la Uniunea Europeană care ne-ar aduce prosperitatea şi redresarea economică mai aşteaptă până la anul. Asta după ce Guvernul a cerut Comisiei Europene ca negocierile pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să ţină până la final de septembrie. Pare că poveştile nemuritoare scrise în plan nu au convins Comisia şi mai schimbăm câte ceva.

de Larisa Bernaschi

la 14.06.2021, 21:23

Vezi și

Este greu să-i convingem pe cei de la Comisia Europeană că merităm cele 30 de miliarde de euro promise pentru a ne reveni după pandemie. România și alte patru state din UE au solicitat să prelungească perioada de negociere până la finalul lunii septembrie, având în vedere că în luna august la Bruxelles nu se muncește. 

Asta deși alte țări, precum Spania și Portugalia, au primit deja undă verde din partea Comisiei Europene, adică se pot apuca de proiecte iar banii vor veni într-o lună.

Celelalte state membre care au cerut o asemenea extindere sunt Suedia, Slovenia, Polonia și Croația. În plus, alte patru state membre nu au trimis nici până acum Comisiei Europene planurile naționale de relansare, moment în care și ele ar putea cere o extindere a perioadei de evaluare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Negocierile de la Bruxelles pentru Planul Național de Redresare și Reziliență au fost amânate. Când am putea vedea primele proiecte finanţate prin PNRR