Meniu
Search
x

Nelu Tătaru va propune vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii profesionale

Fostul ministru al Sănătății, în prezent consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru, a declarat că va propune introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

De Redactia Observator la 14.09.2021, 16:47

Nelu Tătaru a făcut declarația la DigiFM, precizând că va înainta această propunere premierului Florin Cîțu. Imunizarea obligatorie ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați. “Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru.  Dacă cei aflați în aceste categorii nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal. ”Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”, a declarat Tătaru.

Tătaru spune că cei care refuză vaccinarea ar putea pierde dreptul de a profesa: “În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”.

“În acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactice, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred că această mobilitate găsește un loc pentru transmitere și în școli. Cred că trebuie să ajungem și în acest sector esențial în care să înțelegem că efectiv vaccinarea nu reprezintă marele pericol care ne împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl așteptam de un an de zile”, a mai spus Tătaru. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Nelu Tătaru va propune vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii profesionale