Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Ciucă, emoționat la predarea mandatului de la MApN: "Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine"

Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, a declarat vineri, la ceremonia de preluare a conducerii ministerului de către Vasile Dîncu, că se desparte de instituţia care a fost a doua familie pentru el, vorbind despre eforturile făcute în ceea ce priveşte învăţământul militar, dotarea Armatei cu echipamente şi tehnică militară şi pentru îndeplinirea standardelor care rezultă din statutul României de stat membru NATO.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 14:19

premierul Nicolae Ciucă,
Nicolae Ciucă, emoționat la predarea mandatului de la MApN: "Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine" - Guvernul României

"Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine", a afirmat Ciucă la începutul discursului său. "Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au", i s-a adresat Ciucă, vizibil emoţionat, succesorului său Vasile Dîncu, subliniind cât de important este entuziasmul oamenilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vasile Dîncu a dat asigurări că va fi cea mai bună interfaţă cu societatea civilă şi că va fi preocupat de calitatea vieţii oamenilor. Dîncu a precizat că România trebuie să aibă capacitatea de a se adapta la situaţii neprevăzute. "Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii pentru că va trebui – şi acesta ştiu că nu este un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are Armata Română. Un proiect foarte important, dincolo de misiunile strategice cele legate de parteneriatul cu NATO, UE, pregătirea pentru summitul de la Madrid care va fundamenta un nou concept strategic în acestă lume care a devenit tot mai impredictibilă. Dincolo de asta, cred că va trebuie să participăm la un proiect care înseamnă rezilienţa României. Rezilienţa României înseamnă capacitatea României de a de adapta la situaţii neprevăzute, de a avea o capacitate naturală de adaptare", a transmis ministrul Apărării.

Pe acelaşi subiect

Armata Română, înaintea societății în ceea ce privește modernizarea, crede Vasile Dâncu

El a precizat că Armata este cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră. "Armata Română este în acest moment cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră. Probabil că în foarte mare măsură, faptul că suntem membri NATO a ajutat Armata Română să meargă înaintea societăţii şi sperăm că vom reuşi, având în vedere că vom fi în noul guvern doi oameni care vor fi dedicaţi apărării naţionale, să facem această joncţiune cu societatea, să pregătim societatea pentru un viitor care după cum vedem este impredictibil şi turbulent", a mai transmis Vasile Dîncu.

El a afirmat că îl interesează oamenii. "Mă interesează foarte mult oamenii. Aşa cum spunea şi domnul premier, domnul general, oamenii sunt cel mai important capital. Este importantă tehnologia, dar oamenii în primul rând. Mă va interesa calitatea vieţii şi nivelul de viaţă al oamenilor", a mai declarat ministrul Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, emoționat la predarea mandatului de la MApN: "Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine"