Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan acuză o viitoare campanie electorală "de ură, cu foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari": Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că va fi „o campanie de ură”, la aceste alegeri, o campanie cu atacuri la persoană şi cu foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari. Edilul a adăugat că este politicianism să devansezi alegerile locale, ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare şi să cauţi un candidat cu trei luni înainte de alegerile locale.  

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 14:05

Nicuşor Dan acuză o viitoare campanie electorală "de ură, cu foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari": Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi
Nicuşor Dan acuză o viitoare campanie electorală "de ură, cu foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari": Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi

"Bucureştenii vor avea de ales, peste trei luni, între un proiect pentru bucureşteni şi o nouă combinaţie politicianistă în care bucureştenii nu există. Pentru că este politicianism să dai Bucureştiul la schimb pentru alte funcţii sau locuri pe listă. Este politicianism să cauţi candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poţi să faci un proiect serios pentru un oraş aşa de complex, în trei luni.

Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale, ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare. Unde sunt bucureştenii în acest calcul? Dimpotrivă, interesul public ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, în care toată comunitatea să fie implicată, şi în urma dezbaterii să alegem proiectul cel mai bun să îl urmăm cu toţii.

"Rechinii imobiliari îşi caută un executant"

Politicianismul este exact invers decât interesul public. Nu există interes public, există interes de gaşcă, un interes personal”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Edilul general a mai spus că „o să avem în locul acestei dezbateri publice necesare, o să din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană şi în campania asta foarte mulţi bani subterani de la rechinii imobiliari”.

„Pentru că noi de fapt nu am avut o reală opoziţie PSD la această administraţie.Singura luptă care s-a dat în aceşti trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari. Adică între o dezvoltare corectă, sănătoasă pentru binele public şi o dezvoltare speculativă în care privatul ia banii şi după aceea vine autoritatea şi încearcă să repare cum poate ce se poate repara. Acum rechinii imobiliari îşi caută un executant care să facă cum se făcea, adică blocuri de 10 etaje pe străduţe de două benzi, blocuri în parcuri, complexe de blocuri în care nu găseşti drum, şcoală, grădiniţă.

De aceea provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea - candidaţi voi! Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi în spatele unor amărâţi. Mergem în faţa bucureştenilor şi bucureştenii decid dacă mergem în direcţia pe care o propunem noi sau mergem în direcţia pe care o propuneţi voi. Urmează patru ani care sunt foarte importanţi pentru Bucureşti, care vor decide dacă mergem pe calea legalităţi, a proiectelor mari necesare, ignorate mult timp, a unei dezvoltări gândite, planificate sau ne întoarcem din nou la fel de fel de combinaţii care sunt acoperite de iepuraşi, ghivece, ouă de dinozauri şi alte lucruri”, a completat Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Nicuşor Dan acuză o viitoare campanie electorală "de ură, cu foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari": Candidaţi voi! Nu vă mai ascundeţi