Nicuşor Dan dă vina pe ELCEN pentru lipsa apei calde în București: ”A decis să intre în revizie simultan cu două centrale”

De Redactia Observator.
Publicat: 02.06.2021, 12:28.
Actualizat: 02.06.2021, 12:33

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că întreruperile în alimentarea cu apă caldă în sectoarele patru şi cinci ale Capitalei sunt „semnificative”. El susţine că acestea nu sunt cauzate de decizii care ţin de municipalitate, ci de ELCEN, companie a Ministerului Energiei, care a decis să facă revizie simultan la două centrale.

Nicuşor Dan dă vina pe ELCEN pentru lipsa apei calde în București: ”A decis să intre în revizie simultan cu două centrale”

Protest față de lipsa apei calde în București

Hepta

Întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, câte blocuri din Capitală sunt afectate din cauza nealimentării cu apă caldă, Nicuşor Dan a răspuns că situaţia este „semnificativă” în sectoarele 4 şi 5

Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relaţia pe care o avem cu ELCEN-ul. După cum ştiţi, aş dori şi să preluăm ELCEN tocmai ca să nu mai fie tot timpul această pasare a răspunderii între ELCEN şi Termoenergetica, societatea noastră. Pot să vă spun că problemele care sunt în Bucureşti de două-trei săptămâni nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru a decis să intre în revizie simultan cu două centrale”, a afirmat edilul.

Nicuşor Dan a mai anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, că miercuri este supus aprobării Consiliului General un proiect care vizează proiectul pe fonduri europene pentru termoficare. „După cum ştiţi, Comisia Europeană ne dă bani pentru schimbarea a 210 kilometri din reţeaua principală de o mie de kilometri şi avem de îndeplinit nişte obligaţii procedurale printre care identificarea terenurilor publice care vor fi afectate de această investiţie, ceea ce facem printr-o Hotărâre de Consiliu General, azi”, a explicat edilul.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.