Antena Meniu Search
x

Exclusiv Noul ministru al Muncii vrea un "black list" pentru centrele sociale cu probleme: "Să se bată pentru a avea un grad de încredere ridicat"

Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Observator, interviu în care a oferit mai multe detalii despre cele mai importante subiecte ale momentului, inclusiv despre centrele sociale cu probleme, despre care spune că ar trebui să apară pe un adevărat "black list".

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.07.2023, 21:52

Vezi și

Simona Bucura Oprescu este noul ministru al Muncii, după ce fostul ministru, Marius Budăi, şi-a înaintat demisia din cauza scandalului care a avut la bază căminele în care erau maltrataţi bătrâni, dar şi persoane cu dizabilităţi.

La scurt timp după învestitură, Simona Bucura Oprescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Observator, interviu în care a abordat mai multe subiecte importante ale momentului.

Cum era de aşteptat, Simona Bucura Oprescu a vorbit inclusiv despre centrele sociale cu probleme, spunând despre acestea că "avem posibilitatea să încercăm un black list al acestor centre sociale. De la început, în special pe partea de centre private, acestea trebuie să se bată pentru a avea un grad de încredere ridicat, astfel încât aparţinătorii să-şi ducă acolo, cu încredere, pe cei din familie".

De asemenea, noul ministru al Muncii spune despre centrele sociale cu probleme că "vom avea o grilă de evaluare concretă, cu nişte indicatori pe care o să-i gândim, cu nişte proceduri. Important este ca verificarea indicatorilor să se facă temeinic. Vrem ca procedura de acreditare şi licenţiere să nu se poată face fără a verifica în teren, la faţa locului. Vrem ca oamenii noştri să vadă concret care sunt condiţiile pe care aceste centre le acordă".

Pe acelaşi subiect

În afară de centrele sociale cu probleme, noul ministru al Muncii a vorbit, în exclusivitate pentru Observator, şi despre legea pensiilor publice şi legea salarizării. Concret, Simona Bucura Oprescu îşi doreşte "echitate între pensiile pe care românii le câştigă", dar şi "să avem performanţă în administraţia centrală şi locală". 

"Îmi doresc să avem o lege a salarizării care să-i stimuleze pe cei care muncesc. Să nu fie suficient că ai intrat în sistemul public şi, datorită vechimii, să ai deja o remuneraţie mai bună", a fost mesajul tranşant al Simonei Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Nu în ultimul rând, Simona Bucura Oprescu a ţinut să precizeze că îşi doreşte o lege a salarizării bazată pe ierarhizare, "pentru că aplicarea legii s-a făcut astfel încât toţi constatăm că în România există angajaţi care au venituri în plată mai mari decât preşedintele României". 

Concluzia ministrului Muncii este clară: "Cea mai importantă provocare pe care o am este de a reda încrederea românilor în instituţiile pe care Ministerul Muncii le are". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Noul ministru al Muncii vrea un "black list" pentru centrele sociale cu probleme: "Să se bată pentru a avea un grad de încredere ridicat"