Antena Meniu Search
x

Simona Bucura-Oprescu, votată pentru şefia Ministerului Muncii și Natalia Intotero, la Familie

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni să propună pentru funcţia de ministru al Muncii pe Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei pe Natalia Intotero, potrivit unor surse social-democrate.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 13:35

Vezi și

Bucura-Oprescu şi Intotero sunt în prezent deputate din partea PSD şi conduc comisiile de Administraţie şi Învăţământ de la Camera Deputaţilor. Cele două funcţii de ministru au devenit vacante după demisia Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei şi a lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii. 

Între timp, premierul Ciolacu spune că aşteaptă ca toţi cei care au legătură cazul azilelor groazei să facă un pas în spate. Pe lista neagră sunt primarii Sectorului 1, Clotilde Armand, şi Sectorului 3 Robert Negoiţă, acolo unde au funcţionat mai multe azile cu probleme. Două dintre căminele groazei sunt în Voluntari, acolo unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Vizaţi sunt şi primarii din Timişoara şi Bacău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma. 

Totodată, PSD cere şi demisia ministrului Culturii, Raluca Turcan, cea care a deţinut portofoliul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în perioada 2020 - 2021. Aceasta a semnat în urmă cu doi ani avizul de acreditare pentru asociaţia fondată de Ştefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari.

Ciolacu: Două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

”Sunt două doamne care, doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament”, a spus preşedintele PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Simona Bucura-Oprescu, votată pentru şefia Ministerului Muncii și Natalia Intotero, la Familie