Antena Meniu Search
x

Video Nume importante ale scenei politice pe lista marilor pierzători ai alegerilor parlamentare

Au avut funcţii importante în stat ani la rând, dar acum au cunoscut gustul amar al înfrângerii. Un fost preşedinte al României şi doi foşti premieri se numără printre marii pierzători ai alegerilor parlamentare. Formaţiunile politice din care fac parte Traian Băsescu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu nu au atins pragul electoral. Şi alte nume care au ţinut capul de afiş multă vreme pe scena politică fac un pas în spate.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 20:56

Vezi și
  • Traian Băsescu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor face parte din viitorul Parlament
  • Nume importante de pe scena politică au intrat în tabăra perdanţilor

Fost preşedinte al României cu două mandate, Traian Băsescu a eşuat în alegerile parlamentare. De data aceasta nu a reuşit să mai tragă suficient după el Partidul Mişcarea Populară, ca acum patru ani. Aseară încă mai spera într-un rezultat pozitiv. Ba chiar a glumit pe tema ordinii vorbitorilor la microfon.

Traian Băsescu, preşedinte de onoare al PMP: Eugen, să ştii că dacă era rezultatul sub 5% vorbeam eu primul. Aşa, a vorbit preşedintele partidului primul şi în primul rând, pentru PMP, aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu.

Înfrângere greu de acceptat

Nu a fost să fie însă peste 5% pentru PMP. Şi nici pentru Pro România, formaţiunea condusă de Victor Ponta. Imediat după închiderea urnelor, fostul premier, cap de listă la Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, încă nu îşi acceptase înfrângerea.

Victor Ponta, preşedintele Pro România: Pro Romania, din datele pe care le avem noi, va fi în viitorul Parlament cu o singură condiţie: colegii mei din secţiile de vot să păzească voturile pentru ca partidele mici, dupa cum ştiţi, de multe ori pierd voturi la numărat, se anulează.

Câteva ore mai târziu, într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta şi-a recunoscut voalat eşecul, anunţându-şi în acelaşi timp retragerea. ''Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări'', a scris acesta.

Nici colegul său de partid Călin Popescu Tăriceanu nu va mai fi în Parlament, după 16 ani de prezenţă.

Călin Popescu Tăriceanu, fost premier: Astăzi am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol, şi anume acumularea puterii în mâna unui singur om.

Pentru cel care a condus Guvernul între anii 2004 şi 2007 urmează o perioadă dificilă după pierderea imunităţii. Este suspect într-un dosar penal pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale.

Perdanţi sunt şi în tabăra ecologiştilor, locul unde s-au regrupat nemulţumiţii din PSD. Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu sau Cătălin Rădulescu ,,Mitralieră" ies de pe scena politică cu un rezultat de puţin peste 1 la sută. Independentul Gabriel Oprea nu se va regăsi nici el în viitorul Parlament. Fostul vicepremier nu a reuşit să obţină nici o mie de voturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Nume importante ale scenei politice pe lista marilor pierzători ai alegerilor parlamentare