Antena Meniu Search
x

Olguţa Vasilescu, la Congresul PSD: Eu am denumit Guvernul Orban “o să”

Lia Olguţa Vasilescu a ţinut un discurs la Congresul PSD, în care a lansat o serie de atacuri la adresa Guvernului lui Ludovic Orban.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.08.2020, 12:57

Olguţa Vasilescu ţine discursul de lansare a candidaturii la Primăria Craiovei
Lia Olguţa Vasilescu a criticat guvernul Orban în discursul său de la Congresul PSD - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Olguţa Vasilescu e candidat la Primărie în Craiova.
  • Congresul PSD va desemna noua conducere a partidului.

“Percepţia PSD, după aproape un an de guvernare PNL s-a schimbat foarte mult. Au reuşit să piardă aproape 80% din locurile de muncă. Datoria publică a crescut. ŞI asta fără să apară nişte autostrăzi, fabrici construite, să aibă măcar un singur proiect cu semnătura celor de la PNL. Noi am avut o creştere economică între 5 şi 7%, fiind pe primul loc în UE. La ora actuală suntem la coada clasamentului european, iar deficitul a ajuns la 9%. S-au împrumutat de 5 ori mai mult decât s-a împrumutat guvernarea PSD. Nici măcar nu vin să ne spună pe ce au cheltuiţi aceşti bani. Eu am denumit Guvernul Orban Guvernul o să, pentru că tot auzim că o să vină ventilatoare. Nu a venit niciunul. O să se dea măşti, o să se relanseze economia. O să crească alocaţiile, o să se dubleze. Nu s-au dublat. O să se se crească pensiile cu 40%. Evident că dacă ne uităm pe lege o să constatăm că e o scădere de 26% a pensiilor. Ni se tot spune că Legea pensiilor nu e sustenabilă”, a spus Olguţa Vasilescu.

În discurs, ea s-a referit şi la problema alocaţiilor pentru copii.

“Am corectat amendamentul dar nici prin cap nu ne-a trecut să atacăm la CCR sau să nu plătim. Am mers la Guvern şi am găsit soluţii pentru dublarea alocaţiilor. Ei de ce nu au făcut-o? Cred că trebuie să răspundă la întrebare, cum ar trebui să răspundă şi la multe alte întrebări”, a completat Vasilescu. 

Lia Olguţa Vasilescu este candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al oraşului Craiova. La congresul formaţiunii, este prezentă alături de alţi lideri, precum Gabriela Firea, Paul Stănescu şi actualul lider, Marcel Ciolacu, care urmăreşte să obţină şefia deplină a partidului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Olguţa Vasilescu, la Congresul PSD: Eu am denumit Guvernul Orban “o să”