Antena Meniu Search
x

Parlamentarii schimbă legea electorală înainte de alegeri, în ciuda recomandărilor Uniunii Europene

Parlamentarii nu ţin cont de recomandările Uniunii Europene şi modifică pe repede înainte legea electorală. Ca să le fie mai bine, mai uşor în cursa pentru un nou mandat. Cu nici trei luni înainte de alegeri, astăzi, senatorii au votat pentru schimbarea legii electorale.

de Larisa Bernaschi

la 09.09.2020, 23:00

Vezi și
  • Alegerile parlamentare ar urma să aibă loc în decembrie.

Pe repede înainte în Parlament s-au făcut și primele modificări astăzi pe această lege, deși instituțiile europene recomandă ca legislația electorală să nu fie modificată în ultimul an de dinainte de alegeri.

Suntem cu mai puțin de trei luni înainte de momentul în care românii trebuie să-și aleagă noul Parlament și parlamentarii fac aceste modificări.

Ne referim în primul rând la modificări pentru cei care votează în afara țării, pentru românii care locuiesc în străinătate.

Aceștia vor putea să voteze prin corespondență și vor putea să se înscrie pentru votul prin corespodență timp de încă o lună, adică până la 20 octombrie.

Românii din străinătate nu vor primi în plic buletinul de vot ci trebuie să îl printeze singuri, acasă, pentru a-și exprima votul.

Sunt modificări și în privința votului din țară și asta în condițiile în care știm foarte bine că există o singură zi de vot, dar programul de vot poate fi prelungit până la miezul nopții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii schimbă legea electorală înainte de alegeri, în ciuda recomandărilor Uniunii Europene