Antena Meniu Search
x

Video Parlamentarii AUR readuc în dezbatere eutanasierea câinilor fără stăpăn: Termen prelungit de la 14 zile la 180 de zile

Eutanasierea câinilor fără stăpân revine în discuţia Parlamentului! Cei de la AUR doresc să mărească termenul în care aceştia să fie ucişi, de la 14 zile la 180 de zile de la data la care patrupedele au ajuns în adăposturi.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 08:35

Vezi și

Dar, extinderea de la două săptămâni la aproape o jumătate de an a acestui termen ar putea provoca nemulţumiri în rândul administraţiilor locale, care se vor vedea nevoite să aloce fonduri suplimentare pentru întreţinerea maidanezilor.

Termen prelungit pentru uciderea maidanezilor

Iar dacă nu vor putea să-i îngrijească, edilii s-ar putea vedea nevoiţi să-i elibereze pe străzi, chiar dacă este vorba şi despre exemplare agresive. O altă modificare se referă la alimentarea maidanezilor. În prezent, câinii de peste un an sunt hrăniţi o singură dată pe zi.

Dacă proiectul de lege va trece de Parlament, maidanezii vor primi două mese pe zi. In plus, nu va mai fi permisa adopţia de la distanţă, care se practică în prezent, pentru a salva vieţile câinilor fără stăpân, dar de cele mai mule ori echivaleaza tot cu un abandon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii AUR readuc în dezbatere eutanasierea câinilor fără stăpăn: Termen prelungit de la 14 zile la 180 de zile