Antena Meniu Search
x

PNL, USR PLUS și UDMR au reluat negocierile pentru noul guvern. "Toate soluțiile rămân pe masă"

Negocierile pentru noul guvern vor fi reluate. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au dat o declaraţie comună joi după ce au avut o întâlnire în vederea negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 17.12.2020, 19:28

Vezi și
  • Este prima întâlnire dintre cei trei, după ce PNL şi USR-PLUS au schimbat miercuri seara mandatele de negociere.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Ludovic Orban a declarat că cele trei partide au decis să continue discuţiile, Dan Barna a precizat că fiecare parte şi-a exprimat mandatul de negocieri şi o anumită flexibilitate, iar Kelemen Hunor a afirmat că toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic, potrivit News.ro.

„Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui Guvern. Nu am stabilit un termen limită. Am stabilit să continuăm discuţiile. Vom comunica rezultatul pe măsură ce se ajunge la înţelegere pe diferite teme. Variantele sunt pe masă”, a declatat Ludovic Orban.

De asemenea, Dan Barna a explicat că vor începe colegii de la partide să lucreze împreună pentru programul de guvernare. O întâlnire în acest sens are loc joi, de la ora 17.00.

„În această după-amiază, după ora 17,00, colegii din echipele programului politic vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare este prioritatea principală a acestei viitoare coaliţii. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde aşteptărilor românilor şi în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie şi situaţia economică şi în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung pe zona de justiţie, administraţie”, a subliniat Barna.

Liderul USR a adăugat că discuţiile pe partea politică vor avea loc vineri.

„Practic, fiecare dintre partide şi-a exprimat în momentul de faţă mandatul. Suntem din nou la masa negocierii. Mâine vor continua discuţiile şi pe partea politică. În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă”, a mai adăugat Barna.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că toate soluţiile rămân pe masă şi e convins că până la finalul anului acesta vom avea nu Guvern.

„Vom continua aceste discuţii, fiindcă aproape singura soluţie bună pentru România şi sunt convins că, de fapt, este singura soluţie această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS şi UDMR. Toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic şi vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele - Parlament, Guvern. Sunt convins că, până la sfârşitul anului, vom avea un Guvern funcţional, fiindcă intenţia noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă şi binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta şi se poate ajunge la o înţelegere. Toate soluţiile rămân pe masă, vom găsi cea mai bună soluţie pentru România”, a adăugat Kelemen Hunor.

A fost prima întâlnire a liderilor celor trei formaţiuni, după ce PNL şi USR-PLUS au schimbat miercuri seara mandatele de negociere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » PNL, USR PLUS și UDMR au reluat negocierile pentru noul guvern. "Toate soluțiile rămân pe masă"