Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Politica României este de a nu se referi la sprijinul militar pentru Ucraina", explică ministrul Aurescu

Politica României este "de a nu se referi" la sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său armean, Ararat Mirzoyan.

de Redactia Observator

la 03.04.2023 , 12:42

"Politica României este de a nu se referi la sprijinul militar pentru Ucraina", explică ministrul Aurescu "Politica României este de a nu se referi la sprijinul militar pentru Ucraina", explică ministrul Aurescu - Hepta

”După cum am menţionat în repetate rânduri, politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar, având în vedere necesitatea ca ajutorul pe care Uniunea Europeană, statele membre, NATO şi statele membre NATO îl acordă Ucrainei să fie cât mai efficient”, a spus ministrul de Externe, la o întrebare a presei.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Bucureşti, o rundă de consultări politice, cu omologul armean, ministrul de externe Ararat Mirzoyan, în contextul vizitei oficiale în România a şefului diplomaţiei armene, în perioada 2-4 aprilie 2023.

Bogdan Aurescu: "Nu comentez"

Articolul continuă după reclamă

Vizita oficialului armean la Bucureşti are loc, de asemenea, în contextul dinamizării dialogului politic cu statele din Caucazul de Sud, inclusiv ca rezultat al turneului pe care şeful diplomaţiei române l-a întreprins în regiune, în perioada 24-26 iunie 2021, alături de omologii din Austria şi Lituania, în liniile mandatului acordat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.  

Săptămâna trecută, un interviu pentru postul britanic BBC l-a pus pe Bogdan Aurescu în încurcătură. Ministrul român de Externe s-a văzut în faţa unui tir de întrebări la care n-a putut răspunde decât cu "nu comentez". Jurnalistul a vrut neapărat să afle ce tip de ajutor oferă România Ucrainei. Sub pretextul politicii de stat, ministrul român a evitat să dea detalii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri politice » "Politica României este de a nu se referi la sprijinul militar pentru Ucraina", explică ministrul Aurescu