Antena Meniu Search
x

Ponta către doamna Gorghiu: Știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul

Premierul Victor Ponta a negat acuzațiilor conform cărora ar fi semnat contract cu vreo societate cu capital de stat, precizând în schimb, că firma la care a lucrat Alina Gorghiu, liderul liberal, a avut mai multe contracte cu AVAS.

 Premierul Victor Ponta a negat acuzațiilor conform cărora ar fi semnat contract cu vreo societate cu capital de stat, precizând în schimb, că firma la care a lucrat Alina Gorghiu, liderul liberal, a avut mai multe contracte cu AVAS.

"Se vorbește acolo (n.r.—în moțiunea de cenzură) despre contracte. Nu am semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Știu că a semnat domnul Șova cu societăți din portofoliul AVAS, condusă atunci de către domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreți acum să-mi dau eu demisia pentru că domnul Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte? Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfătuit greșit de către o consilieră a domniei sale, care era și avocat și care știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul, dacă cumva le-a uitat doamna consilier avocat Gorghiu. Am în față așa: contract Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 25.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 10.000 de euro plus TVA, Gorghiu—Pop și Asociații — AVAS, 6.000 de euro plus TVA. Sunteți cam scumpă, doamna Gorghiu! Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 15.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop și Asociații, 10.000. de euro plus TVA", a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

El a precizat că au mai existat și ''alte doamne care au crezut că dacă au protecție nu o să pățească niciodată nimic''.

"Când vă uitați la paiul din ochiul cuiva să nu vă încurce bârnele și vreau să spun un lucru. Mai credeau și alte doamne că, dacă au protecție, nu o să pățească niciodată nimic și vreau să vă aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dumneavoastră Teo, (...) Teo Nicolescu, care de aici de la tribună, venea și spunea 'să-i pedepsim pe corupți'. Cred că e un pic afară acum înainte de a intra din nou acolo (n.r. — pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul ANRP)", a spus Ponta.

Premierul a menționat că vor vota la moțiune "oameni care sunt trimiși în judecată, condamnați".

"Îmi pare rău pentru Dan Motreanu. Asta e viața! Dacă tot susții un lucru trebuie să-l susții până la capăt, dar știți ce, dragi colegi, îl aud pe domnul Predoiu, fost candidat la Buzău în 2008, vorbind despre legalitate și statul de drept și despre cum o să-i ia pe PSD-iști dubele. Mai țineți minte cine zicea chestia asta? Cred că domnul George Scutaru, tot de la Buzău. Poate aude totuși domnul Predoiu", a mai spus Ponta.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ponta către doamna Gorghiu: Știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul