Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, atacată de Klaus Iohannis chiar în timpul vizitei oficiale de la Madrid

Premierul nu scapă de atacurile preşedintelui nici la Madrid, unde face astăzi o vizită oficială. "Viorica Dăncilă a ignorat invitaţia la dialog", acuză preşedintele care a invitat-o azi la Palatul Cotroceni pentru a continua discuţiile despre rectificarea bugetară, deşi vizita în Spania era programată de câteva zile.

Vezi și

Premierul nu scapă de atacurile preşedintelui nici la Madrid, unde face astăzi o vizită oficială. "Viorica Dăncilă a ignorat invitaţia la dialog", acuză preşedintele care a invitat-o azi la Palatul Cotroceni pentru a continua discuţiile despre rectificarea bugetară, deşi vizita în Spania era programată de câteva zile. Miniştrii Finanţelor şi cel al Justiţiei au mers la întâlnire, însă, în ultimul moment Klaus Iohannis a decis să nu îi primească personal pe cei doi şi a trimis doi consilieri în locul său.

Puţin după ora 11, o delegaţie a Guvernului intră pe poarta Palatului Cotroceni. Ministrul Finaţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader sunt cei trimişi să continue discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema rectificării bugetare. Premierul nu este prezent, pentru că are programată o vizită în Spania. În lipsa Vioricăi Dăncilă, nici şeful statului nu a mai dorit să participe la întâlnirea pe care el a convocat-o. A trimis în loc doi consilieri. 

ORLANDO TEODOROVICI, ministrul Finanţelor: Chiar dacă nu ne ridicăm la nivelul lui, cred că Preşedintele putea să coboare la această discuţie pentru o bună funcționare a economiei. Ne-am întâlnit cu cei doi consilieri. Singurul interes manifestat a fost faţă de bugetele structurilor membre în CSAT. 

Şedinţa s-a încheiat cu asigurări din partea ministrului Finanţelor că serviciile secrete se vor descurca din fondurile rămase după rectificare. Concluziile preşedintelui au fost însă altele.  

Premierul a ignorat invitația la dialog a Președintelui României. (...) Un dialog care să conducă la o soluție reală ar fi putut avea loc în condițiile în care Guvernul ar fi așteptat să aibă loc consultările de la Palatul Cotroceni, înainte să adopte rectificarea bugetară, a transmis Adminsitraţia Prezidenţială.

După scadalul de ieri, premierul a plecat în Spania. Aici, pe Viorica Dăncilă au aşteptat-o românii din diasporă. 

Protestatarii au pichetat Palatul Moncloa unde Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu omologul său Pedro Sanchez, dar şi Palatul Zarzuela unde a avut loc întrevederea cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă, atacată de Klaus Iohannis chiar în timpul vizitei oficiale de la Madrid