Premierul Florin Cîţu, în vizită în zonele inundate din judeţul Alba, promite sprijin financiar comunităţilor afectate

De Redactia Observator.
Publicat: 18.07.2021, 15:32.
Actualizat: 18.07.2021, 15:35

Prim-ministrul Florin Cîţu vizitează duminică zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba. Acesta a promis sprijin financiar pentru repararea daunelor provocate de viituri, subliniind că există cadrul normativ care permite guvernului alocarea de fonduri, notează news.ro.

Premierul Florin Cîţu, în vizită în zonele inundate din judeţul Alba, promite sprijin financiar comunităţilor afectate

Facebook / Florin Citu

Premierul şi-a anulat, duminică, participarea la conferinţa de alegeri a PNL Maramureş, mergând, în schimb, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba. El este însoţit de ministrul afacerilor Interne, Lucian Bode. Florin Cîţu a discutat cu autorităţi locale, cu localnici, dar şi cu militarii de la Batalionul Geniu Alba trimişi în zonele inundate.

„Am creat cadrul legal, acum cred că o lună şi ceva prin care să putem să dăm ajutoare fără să mai avem nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor începe să primească susţinere financiară”, a declarat Florin Cîţu în timpul vizitei în judeţul Alba.

Zeci de case din judeţul Alba, în special în zona oraşelor Abrud şi Câmpeni, au fost inundate, vineri seară, în urma ploilor torenţiale şi 62 de persoane au fost evacuate. Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi oameni din locuinţe, inclusiv doi copii. Drumul naţional 74, care leagă Abrudul de Câmpeni, a fost acoperit de aluviuni.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.