Antena Meniu Search
x

Video Premierul Florin Cîţu, noi detalii despre bugetul României pe 2021 şi programul de vaccinare împotriva coronavirusului

Premierul Florin Cîţu a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă în care a prezentat noi detalii despre bugetul României, dar şi despre programul de vaccinare împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 13.02.2021, 13:45

Florin Cîţu este convins că 70% din populaţia României va fi vaccinată anticoronavirus până la sfârşitul verii
Florin Cîţu este încântat de previziunile economice pe acest an, pentru România
  • Premierul Florin Cîţu este încântat de previziunile economice pentru acest an, pentru România.
  • Premierul Florin Cîţu anunţă că execuţia bugetară a miniştrilor va fi analizată la jumătatea anului.

Florin Cîţu, care s-a întors de curând de la o serie de întâlniri cu lideri importanţi de la Bruxelles, a precizat, printre altele, că bugetul României pe 2021 a fost construit "astfel încât să reparăm dezmăţul făcut de Partidul Social Democrat în perioada 2017-2019. Rămân ferm în a eliminat din buget tot ce s-a adăugat populist. Eu nu sunt de acord să menţin sau să susţin nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019".

Florin Cîţu s-a declarat încântat de previziunile economice pentru acest an susţinând că "venim după trei ani şi ceva de PSD şi un an de pandemie. În pandemie am crescut cheltuielile în timp ce economia a stagnat! Ce va face acest buget? Alocă resursele către sectoarele din economie unde avem nevoie de randament. Vreau să aloc unde este randament. Am preluat o situaţie fiscală dezastruoasă. România a intrat pe deficit excesiv înaintea pandemiei. Trebuie să arătăm investitorilor că suntem responsabili".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Cîţu a mai precizat că "avem bugete mai mari faţă de alte dăţi. Nu susţinem sporurile şi subvenţiile. Mă aştept la investiţii. La jumătatea anului vom face evaluare în ceea ce priveşte execuţia bugetară. Vom discuta cu mandatele pe masă".

Premierul Florin Cîţu, detalii despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Premierul Florin Cîţu s-a declarat încântat şi de modul în care evoluează campania de vaccinare împotriva coronavirusului în România. Premierul României anunţă că ţara noastră ar urma să primească 2,4 milioane de doze de vaccin anticoronavirus în luna martie, iar din aprilie procesul ar urma să fie şi mai accelerat astfel încât, până la sfârşitul verii, România să aibă peste 70% din populaţie vaccinată împotriva coronavirusului.

Pe această temă, premierul Florin Cîţu a mai precizat că România ar urma să deschidă, din martie, încă 200 de centre de vaccinare împotriva coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Premierul Florin Cîţu, noi detalii despre bugetul României pe 2021 şi programul de vaccinare împotriva coronavirusului