Antena Meniu Search
x

Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu liderii PSD: "Nu sunt de acord să creştem TVA la peste 19% şi nici să avem TVA mai mare de 9% la alimente şi medicamente"

Reîntors de la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu importanţi lideri europeni, premierul Marcel Ciolacu a avut, sâmbătă, şi o întâlnire cu liderii Partidului Social Democrat.

de Redactia Observator

la 02.09.2023, 15:18

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu liderii Partidului Social Democrat
Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu liderii Partidului Social Democrat - Facebook Marcel Ciolacu
  • Premierul Marcel Ciolacu a avut, sâmbătă, o întâlnire cu liderii Partidului Social Democrat.

Ciolacu le-a transmis liderilor PSD concluziile la care a ajuns după întâlnirile avute la Bruxelles cu liderii europeni. Cu această ocazie, Marcel Ciolacu a reiterat ideea conform căreia nu îşi doreşte ca România să aibă TVA-ul mai mare decât un anumit prag.

"Nu sunt de acord să creştem TVA la peste 19% şi nici să avem TVA mai mare de 9% la alimente şi medicamente", a fost mesajul ferm transmis de premierul României, după întâlnirea cu liderii Partidului Social Democrat.

Ciolacu a ţinut să precizeze că un TVA mai mare de 19% ar însemna creştere a inflaţiei şi scădere economică. De asemenea, premierul României consideră că un TVA mai mare de 9% la alimente şi medicamente ar afecta în mare măsură persoanele considerate deja vulnerabile.

Pe de altă parte, premierul României a transmis că ţara noastră ar avea nevoie de o nouă lege a pensiei, care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024, pentru că "sunt multe inechităţi în vechea lege". De asemenea, Marcel Ciolacu militează pentru luarea unor măsuri şi realizarea unor reforme "care să ne ajute să ne încadrăm într-un deficit mai mic decât cel de anul trecut şi să închidem 2025 cu deficit de 3%".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu liderii PSD: "Nu sunt de acord să creştem TVA la peste 19% şi nici să avem TVA mai mare de 9% la alimente şi medicamente"