Antena Meniu Search
x

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron vine în România pe 15 iunie. Se va întâlni cu soldaţii francezi de la "Kogălniceanu"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron vine în România miercurea viitoare, pe 15 iunie, acesta urmând să fie primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, au declarat pentru News.ro surse oficiale. Preşedintele francez ar urma să se întâlnească şi cu soldaţii francezi din NATO aflaţi la baza militară de la Kogălniceanu.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 15:19

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron vine în România pe 15 iunie. Se va întâlni cu soldaţii francezi de la "Kogălniceanu"
- Profimedia

În luna februarie, preşedintele francez anunţa la Bruxelles că Franţa îşi accelerează desfăşurarea unor militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei Ucrainei de către armata rusă şi dădea asigurări în cadrul unui summit excepţional UE că Parisul va ”continua să livreze materiale militare şi susţinere populaţiei” Ucrainei.

Vizita preşedintelui francez are loc la câteva zile după Summitul Bucureşti 9, găzduit de şeful statului Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Republicii franceze a mai fost în România anul trecut, pe 24 august, în cadrul unui turneu european în ţările central şi est-europene din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron vine în România pe 15 iunie. Se va întâlni cu soldaţii francezi de la "Kogălniceanu"