Antena Meniu Search
x

Prima lege a Justiţiei a fost adoptată cu scandal. Şedinţa din plenul Senatului a fost întreruptă zeci de minute

Scandal de proporţii în plenul Senatului la votul pe legea privind statul magistraţilor. Cinci ore, Puterea şi Opoziţia s-au certat.

Vezi și

Scandal de proporţii în plenul Senatului la votul pe legea privind statul magistraţilor. Cinci ore, Puterea şi Opoziţia s-au certat. Cu pancarte, portavoci şi transmisiuni live pe reţelele de socializare, parlamentarii USR au încercat să boicoteze prima lege din Pachetul pentru Justiţie.

Scandalul s-a aprins după ce senatorul USR, Mihai Goţiu, a venit cu o petiţie în care vorbeşte despre partea din societate care cere respingerea Legilor Justiţiei. A adus şi o portavoce. În timp ce colegii lui au scos pancartele pe care stă scris mesajul „Toţi pentru justiţie!". 

Când a venit rândul lui Călin Popescu Tăriceanu să ia cuvântul, senatorii USR au protestat din nou. 

În balconul destinat presei, a izbucnit un alt conflict. Deputata USR Cosette Chichirău a încercat din nou o transmisiune live pe Facebook. O colegă de partid i-a urmat exemplul. 

Unii dintre parlamentarii au privit ca la spectacol. Nu au avut popcorn, ci dulciuri şi sandvişuri.

După cinci ore, legea privind statutul magistraţilor a fost adoptată cu 80 voturi pentru. 

DAN BARNA, preşedinte USR:

Vom continua cu celalalte instrumente disponibile contestarea la CCR a acestor initiative, si legea magistratilor, si legea ANI, tot pachetul promis cadou de Craciun de domnul Dragnea baronilor sai. 

Legea 303 este prima din pachetul privind reforma justiţiei care va ajunge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, dacă în următoarele cinci zile nu va fi atacată la Curtea Constituţională. Textul prevede, printre altele, că "eroarea judiciară atrage răspunderea judecătorilor şi procurorilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă."

După ce prejudiciul a fost acoperit de stat, Ministerul Finanțelor Publice este obligat să se îndrepte împotriva magistratului care a greşit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Prima lege a Justiţiei a fost adoptată cu scandal. Şedinţa din plenul Senatului a fost întreruptă zeci de minute