Antena Meniu Search
x

Mihai Tudose, 200 de zile la Palatul Victoria. Liviu Dragnea a admis că nu are mână bună la nominalizări

Într-o noapte furtunoasă, cei din partid a decis că Mihai Tudose trebuie să plece. La final, au declarat că şi-au strâns mâinile şi că sunt, din nou, prieteni.

Vezi și

Într-o noapte furtunoasă, greii partidului au decis, printr-un vot zdrobitor, că Mihai Tudose trebuie să plece. La final, au declarat că şi-au strâns mâinile şi că sunt, din nou, prieteni. Liviu Dragnea a admis că nu are mână bună la nominalizări, însă un personaj misterios şi veninos ar fi responsabil pentru noua criză prin care trece partidul.

A doua oară, PSD îşi dă jos premierul. Mihai Tudose a demisionat, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

MIHAI TUDOSE, premier demisionar

Eu îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, n-am pus în spitale. Poate am şi eu vina mea! Aşa cum a hotărât partidul, aşa cum am spus la început, îmi asum! Tot CEX-ul m-a numit! CEX-ul a spus că e loc de mai bine.

Miniştrii cabinetului său au ieşit de la şedinţă abătuţi şi puţin... dezorientaţi. 

Cu o zi înainte ca Mihai Tudose să devină prim-ministru, predecesorul său l-a avertizat că nu îşi va duce mandatul la final. 

Tudose nu a pregătit însă nicio mutare. La finalul şedinţei care a durat mai bine de cinci ore, a plecat spre Guvern pentru a-şi scrie demisia. A părăsit în noapte Palatul Victoria, după aproape şapte luni de mandat, cu o geantă pe umăr. 

60 de membri ai Comitetului Executiv au votat pentru demiterea lui. Doar patru l-au susţinut. Alţi patru au preferat să se abţină. 

Preşedintele PSD a încercat să explice de ce partidul său a ajuns a doua oară să schimbe un Guvern.

Cabinetul lui Mihai Tudose a fost învestit pe 29 iunie. Anterior, Tudose ocupase funcţia de ministru al Economiei. La evaluarea făcută de Vâlcov, figura cu 0 măsuri îndeplinite, 4 măsuri îndeplinite parțial şi 17 neîndeplinite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Mihai Tudose, 200 de zile la Palatul Victoria. Liviu Dragnea a admis că nu are mână bună la nominalizări