Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL au împărţit bugetul pentru 2024. Sănătatea va primi mai puţin bani, Educaţia va avea cel mai mare buget din istorie

Liderii PSD și PNL au decis în ședința coaliției cum împart bugetul pentru anul viitor. Sănătatea va primi mai puțini bani, în timp ce Educația va avea cel mai mare buget din istorie, spun surse Observator. Guvernul ar trebui sa găsească, însă, 10 miliarde de lei, banii pentru recalcularea pensiilor din luna septembrie.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 10.12.2023, 19:53

Vezi și

Marele pierzător este Ministerul Sănătății, conform surselor Observator, minister care va primi cu aproape 6 miliarde de lei mai puţin anul viitor, în timp ce Agricultura va ieşi şi ea pe minus cu mai bine de 1 miliard. În schimb, Educaţia a obţinut 55 miliarde lei, adică 4,1% din PIB, cu peste 20 de miliarde lei mai mult în 2024.

Şi Ministerele Transporturilor şi Energiei vor avea bugete mai generoase

Cu aceşti bani vor fi plătite majorările salariale pentru profesori. Creşterea de 20% a veniturilor ar putea fi acordată însă etapizat şi nu dintr-odată, aşa cum au promis politicienii pentru a opri greva cadrelor didactice. După aproape 5 ore de discuții, liderii coaliției au stabilit prioritățile pentru anul viitor: creșteri de pensii şi salarii în valoare de 45 de miliarde de lei, care vor adânci mai mult deficitul bugetar.

O altă prioritate ar fi legată de investiţii. Ministerul Dezvoltării va primi cu aproape 7 miliarde lei în plus. Şi Ministerele Transporturilor şi Energiei vor avea bugete mai generoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » PSD şi PNL au împărţit bugetul pentru 2024. Sănătatea va primi mai puţin bani, Educaţia va avea cel mai mare buget din istorie