Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL, ultimele negocieri pentru rotativa guvernamentală. Ce miniştri din actualul executiv nu vor mai fi în cabinetul Ciolacu

Săptămână de foc la PSD şi PNL. Sunt ultimele negocieri pentru schimbarea de putere de la Guvern. Cabinetul Ciolacu trebuie să îşi intre în pâine la sfârşitul lunii, dar cum va arăta, este marea întrebare. Aseară au avut loc discuţii importante la Vila Lac, unde preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a căutat să-și îmbărbăteze colegii de partid ca să accepte rotativa la guvernare. Astăzi, forurile de conducere ale PSD şi PNL se reunesc la Palatul Parlamentului pentru a stabili ultimele detalii şi structura noului executiv.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 07:39

Vezi și

Seara trecută, premierul Ciucă i-a convocat în şedinţă pe liderii de filiale din ţară, care au trebuit să lămurească multe semne de întrebare. Surse politice spun că Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor săi că trebuie să se gândească, înainte de toate,  la cetățenii României,  la așteptările acestora, și mai apoi la interesele PNL. 

În ceea ce priveşte structura noului Executiv, lista neagră începe cu Florin Spătaru, ministrul economiei. Mihai Tudose este una dintre variantele de înlocuire a sa, care ar putea primi şi funcţia de vicepremier. El a avut întâlniri şi cu Marcel Ciolacu în ultima perioadă. Cu toate acestea, surse politice spun ca fostul premier ar fi refuzat sa facă parte din Cabinetul condus de Ciolacu. În acest caz, noul ministru al Economiei ar putea fi Radu Oprea.

PSD își dorește mai puține ministere în viitorul guvern. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ar putea fi despărţit în două: antreprenorii să treacă la ministerul economiei, iar turismul, să se împartă între Economie şi Externe.  Ministerul sportului ar putea fi comasat cu ministerul familiei. 

Un nou program de guvernare

Se schimbă şi programul de guvernare - PNL vrea să nu mai fie impozitate pensiile mai mici de 3.000 de lei, iar infrastructura de transport să primească 2% din PIB până în 2030. Surse politice spun că PSD si-ar dori scăderea preţurilor la alimentele de bază și o schemă de sprijin pentru producția de construcții autohtone, în contextul scumpirilor din ultima perioadă.

Astăzi, la ora 11.00, atât PSD, cât și PNL,  vor avea în același timp ședințe cu colegii de partid în care vor discuta ultimele detalii despre toate aceste schimbări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » PSD şi PNL, ultimele negocieri pentru rotativa guvernamentală. Ce miniştri din actualul executiv nu vor mai fi în cabinetul Ciolacu