Antena Meniu Search
x

PSD și-a dat seama abia după alegeri că are „penali” pe lista de consilieri și vrea să scape de Mitică Dragomir

Lovitură în Consiliul General al Capitalei! Petre Roman, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu nu îi vor mai reprezenta pe bucureşteni. Cei trei s-au retras de pe lista PSD, la insistenţele conducerii partidului. Mitică Dragomir este singurul care a refuzat solicitarea, motiv pentru care fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal va fi debarcat cu forţa.

de Larisa Bernaschi

la 09.10.2020, 21:24

Gabriela Firea, înconjurată de candidații propuși de PSD pentru Consiliul General al Capitalei Vezi și
  • La primărie nu o vom mai vedea nici pe Gabriela Firea - ea va candida pentru un post de parlamentar
  • Întrebată dacă este de acord cu invalidarea lui Dragomir, Firea a arătat că se află într-o poziţie ingrată

Conducerea PSD se delimitează după alegerile locale de lista propusă de Gabriela Firea pentru Consiliul General. În frunte cu fostul edil, care va candida pentru un post de parlamentar, au anunţat că renunţă la funcţie şi Petre Roman, Cornel Dinu, Daniel Pancu, Sorin Ilieşu şi Anghel Iordănescu. În total, 6 consilieri din 21.

Petre Roman: În cazul meu a fost legat de obiectivele pe care mi le-am asumat când m-am alăturat Gabrielei Firea, ele nu se pot realiza, aşa că nu am ce să caut acolo.

Gabriela Firea, preşedinte PSD Bucureşti: M-am retras din consiliul general.

Cea mai controversată propunere de care conducerea PSD ar vrea să se distanţeze este Mitică Dragomir. Motivul? Nu mai susţine candidaţi cu probleme penale, iar fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are două condamnări în primă instanţă. Mitică Dragomir însă îşi doreşte funcţia cu orice preţ.

Gabriela Firea, preşedinte PSD Bucureşti: Domnul Dragomir nu s-a retras. A spus că şi-ar dori să rămână.

Aşa că social-democraţii nu au altă soluţie decât să îl excludă din partid dacă vor să nu îi reprezinte în Consiliu. Decizia de excludere din partid aparţine PSD Sector 3, unde Mitică Dragomir e membru.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Eu, preşedintele PSD, consider că e inoportun ca domnul Mitică Dragomir să fie reprezentantul PSD în Consiliu.

Propunerile controversate îi aparţin exclusiv Gabrielei Firea, susţin mai multe voci din PSD.

PSD va avea cei mai mulţi consilieri generali, dintre care vor face parte Elisabeta Lipa, Monica Davidescu sau Aurelian Bădulescu. Toţi cei care s-au retras vor fi înlocuiţi cu următorii consilieri de pe lista PSD.

Gabriela Firea, despre invalidarea lui Dumitru Dragomir

Întrebată dacă este de acord cu invalidarea lui Dragomir, Firea a arătat că se află într-o poziţie ingrată.

Ce să spun, eu am o poziţie ingrată, pentru că, aşa cum ştiţi, am validat lista de consilieri generali pentru că ni s-a dat această posibilitate, să avem autonomie. (...) Au fost propuneri de la colegii noştri, de la cele 6 sectoare, practic nu toate propunerile le-am făcut eu. (...) Eu nu mă pricep la sport în general şi nu mă pricep la fotbal şi au fost colegi care au spus că trebuie să vină alături de noi personalităţi din lumea sportului care reprezintă toate cluburile cu notorietate - Steaua, Dinamo, Rapid. Au fost făcute aceste propuneri, am mers în alegeri, am câştigat cel mai mare grup de consilieri generali şi anume un număr de 21. Acum au apărut aceste discuţii. Nu pot să nu remarc faptul că, dacă domnul Dragomir era pe lista PNL, probabil că nu erau atât de multe acuze în spaţiul public. Aşa, fiind pe lista PSD, noi întotdeauna să fim criticaţi şi în noi şi în colegii noştri se aruncă cu foarte mult noroi”, a susţinut Firea.

Ea a adăugat că nu poate să ştie acum care sunt şansele ca locul lui Dragomir să fie invalidat.

Eu nu pot să spun înainte de a se organiza această întâlnire ce se va întâmpla acolo. Domnul Bădulescu a promis domnului preşedinte Ciolacu că va convoca şedinţa cât de curând posibil. (...) Şi se va discuta, pentru că aşa este statutar. Nu aş putea eu de la organizaţia municipiului Bucureşti să iau o astfel de decizie şi nici conducerea naţională”, a precizat liderul PSD Bucureşti.

Ciolacu vede „inoportună” prezența lui Dragomir pe liste abia acum

Marcel Ciolacu a solicitat organizaţiei Sectorului 3 să analizeze prezența lui Dumitru Dragomir pe listele PSD.

Am avut o discuţie separată cu preşedintele organizaţiei Sectorului 3, deoarece am luat act de declaraţiile publice ale domnului Mitică Dragomir. Am cerut organizaţiei Sectorului 3 să analizeze de urgenţă situaţia, astfel încât până la validare să am o decizie a organizaţiei dacă domnul Mitică Dragomir va fi sau nu validat ca şi consilier general al Capitalei. Eu mi-am expus punctul de vedere faţă de colegii mei, lucru normal, acum urmează decizia colegilor mei de la Sectorul 3. Nu aş dori să intru în detalii, nici cu trecutul domnului Dragomir, nici cu prezentul. Eu consider că este inoportună prezenţa domnului Mitică Dragomir pe lista de consilieri generali”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, la finalul unei şedinţe cu organizaţia Bucureşti a partidului.

Dumitru Dragomir, condamnat la 4 ani de închisoare

În ianuarie 2019, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel.

În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri politice » PSD și-a dat seama abia după alegeri că are „penali” pe lista de consilieri și vrea să scape de Mitică Dragomir