Antena Meniu Search
x

PSD vrea ca plafonarea prețului la curent să se raporteze la consumul actual și nu la cel din 2021

PSD vine cu o nouă propunere: plafonarea prețurilor la energie să se raporteze la consumul curent și nu la anul 2021. Asta după ce Guvernul a discutat săptămâna trecută să utilizeze ca bază de calcul pentru plafonarea preţului la curent media consumului între anii 2019-2021. În ultimele zile tot mai mulţi experţi au atras atenţia că dacă consumul mediu anual din anul 2021 nu este sub 255 kWh, în ciuda unui consum redus la iarnă, pe factură va fi trecut prețul pieței. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.09.2022, 12:20

PSD vrea ca plafonarea prețului la curent să se raporteze la consumul actual și nu la cel din 2021
PSD vrea ca plafonarea prețului la curent să se raporteze la consumul actual și nu la cel din 2021 - Profimedia

PSD anunţă, miercuri, într-un comunicat oficial, că va cere în coaliţia de guvernare ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022. 

PSD transmite că va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

PSD va cere în coaliţie ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021

”PSD consideră că o astfel de modificare a legii va stimula cetăţenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană”, spun social-democraţii. 

Totodată România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligaţii şi sancţiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, aşa cum se întâmplă în alte state din Uniunii, mai spune PSD. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri politice » PSD vrea ca plafonarea prețului la curent să se raporteze la consumul actual și nu la cel din 2021