Antena Meniu Search
x

Război total în PSD. Soarta lui Liviu Dragnea e discutată în spatele uşilor închise la propriu, cu cheia

Războiul din PSD e tranşat chiar in aceste momente. De mai bine de şapte ore, social-democraţii discută cu uşile închise despre soarta lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. În plenul Comitetului Executiv, Gabriela Firea i-a cerut demisia.

Vezi și

Războiul din PSD e tranşat chiar in aceste momente. De mai bine de şapte ore, social-democraţii discută cu uşile închise despre soarta lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. În plenul Comitetului Executiv, Gabriela Firea i-a cerut demisia. În timp ce contestatarii  au vorbit despre execuţii politice şi linşaj, susţinătorii şefului PSD au adus acuzaţii de trădare. Cele două tabere au negociat până în ultimul moment. S-au făcut promisiuni şi s-au împărţit funcţii. Iar apelul la calm a venit chiar de la Liviu Dragnea care, în singura declaraţie a zilei, a garantat că nimeni nu va fi exclus din partid. 

Fiecare tabără se îndreaptă spre şedinţa care va tranşa dacă Liviu Dragnea rămâne sau nu liderul PSD. Scandalul provocat de scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Ţuţuianu şi Stănescu a împărţit partidul. Au fost negocieri până în ultimul moment cu cei nehotărâţi. Potrivit surselor politice, lui Felix Stroe, liderul organizaţiei de la Constanţa, i s-ar fi oferit ministerul Dezvoltării. Iar lui Marian Oprişan i s-ar fi promis că o persoană din organizaţia sa va fi noul ministru de Interne dacă va continua să îl sprijine pe Dragnea. 

Stiti foarte bine ca nu mor de dragul lui Liviu Dragnea si cand am avut ceva de spus, am spus. Nu voi accepta nicio functie, a declarat preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan.

Discuţiile au început de la prima oră, chiar la sediul Guvernului. Personajul cheie care poate înclina balanţa este Viorica Dăncilă. Contestatarii lui Dragnea au propus ca ea să fie cea care îl înlocuişte la şefia partidului.

Azi, însă, Dăncilă a plecat spre Parlament însoţită de Carmen Dan şi Rovana Plumb, adică principalele susţinătoare ale lui Dragnea. Cele trei au intrat direct în biroul preşedintelui de la Camera Deputaţilor.  

Între timp, pe holul Parlamentului semnatarii scrisorii anti-Dragnea îşi făceau apariţia umăr la umăr. 

GABRIELA FIREA: Cred ca se va propune excluderea mea. De asemenea, miza este sa fie remaniati doi ministri importanti: domnul Paul Stanescu si un alt minsitru care il deranjeaza din ce in ce mai tare pe domnul Dragnea, il irita chiar, ministrul justitiei, Tudorel Toader. Daca la asta s-a ajuns, la executii poltice, cred ca nu e un sens bun pe care e acum partidul. 

Şedinţa a început cu întârziere. La ora 13, în loc de 12.30, aşa cum era programată iniţial. 

Susţinătorii au făcut zid în jurul liderului şi i-au atacat dur pe cei care îi cer demisia lui Dragnea.

CĂTĂLIN RĂDULESCU, deputat PSD: Am auzit colegi, chiar pe Adrian Tutuianu, ca daca nu iese cum vor ei s-ar putea ca peste 50 de parlamentari sa nu mai voteze legile si programul nostru. E dezgustator pentru un om ca el sa santajeze partidul in felul asta. 

Ore în şir, liderii PSD au discutat cu uşile închise la propriu cu cheia, iar telefoanele liderilor au fost oprite la intrare. Chiar şi un drum până la baie al celor care participă la şedinţă, se face cu un însoţitor.

65 din cei 68 de lideri ai PSD au fost prezenţi la şedinţa CEx. Au lipsit şefii filialelor Suceava şi Bistriţa Năsăud. Iar Mihai Fifor, plecat din ţară zilele acestea, a transmis că o sprijină pe Viorica Dăncilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Război total în PSD. Soarta lui Liviu Dragnea e discutată în spatele uşilor închise la propriu, cu cheia