Antena Meniu Search
x

Război pe faţă în PSD! Gabriela Firea îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă de la şefia partidului

Este război pe faţă în PSD! Gabriela Firea îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă de la şefia partidului, dacă nu-şi schimbă modul de lucru şi nu renunţă la a se mai consulta cu doar 2-3 persoane.

Vezi și

Este război pe faţă în PSD! Gabriela Firea îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă de la şefia partidului, dacă nu-şi schimbă modul de lucru şi nu renunţă la a se mai consulta cu doar 2-3 persoane.

Declaraţia, făcută într-o emisiune, vine la câteva zile de la izbucnirea conflictului dintre cei doi, la şedinţa Comitetului Executiv al partidului. Atunci, Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care a acuzat-o că s-a aflat în spatele deciziei ca jandarmii să intervină în forţă, în noaptea de 10 august.

De altfel, chiar ieri, Firea a fost audiată ca martor de procurorii Parchetului General, care anchetează acest caz. În timp ce Prefectul Capitalei, ministrul de Interne şi coordonatorul jandarmilor ar fi trebuit să dea explicaţii în Comisia de Apărare din Senat. Însă, după o şedinţă cu scântei, audierea lor a fost amânată.

Neînțelegeri între Gabriela Firea și Liviu Dragnea

Gabriela Firea a mai declarat că neînţelegerile cu Liviu Dragnea sunt mai vechi, deşi ea a încercat să menţină parteneriatul politic. Declaraţiile au venit la câteva ore după ce a fost audiată ca martor la Parchetul General, în cazul violenţelor din noaptea de 10 august. Gabriela Firea le-a explicat procurorilor cine şi ce atribuţii a avut în timpul intervenţiei din Piaţa Victoriei.

Între timp, la Parlament erau aşteptaţi şi prefectul capitalei, ministrul de Interne şi şeful dispozitivului de jandarmi din Piaţa Victoriei. Cei trei ar fi trebuit să lămurească ce s-a întâmplat în noaptea de 10 august. Audierea lor a fost amânată după un schimb dur de replici între membrii comisiei.

Motivul amânării a fost raportul MAI despre violenţele din Piaţă, un document "secret de serviciu", sosit abia acum două zile la Parlament. Cei mai mulţi dintre senatori au susţinut că audierile nu pot avea loc până nu va fi studiat acest raport.

Parlamentarii opoziţiei au acuzat însă că au fost blocate intenţionat audierile.

Pentru violenţele din 10 august au fost depuse până acum 770 de plângeri împotriva jandarmilor. La rândul lor, peste 60 de jandarmi au depus plângeri pentru că au fost răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Război pe faţă în PSD! Gabriela Firea îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă de la şefia partidului