Antena Meniu Search
x
LIVE

Reacţia lui Dacian Cioloş, după ce a câştigat primul tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS: "Votul colegilor noştri este dedicat schimbării în bine"

Dacian Cioloş a câştigat primul tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS, cu un total de 15.111 voturi obţinute din cele 32.815 voturi exprimate.

De Redactia Observator la 23.09.2021, 14:59
Dacian Cioloş lupta cu Dan Barna, în turul II al alegerilor, pentru şefia USR PLUS
Dacian Cioloş lupta cu Dan Barna, în turul II al alegerilor, pentru şefia USR PLUS - Hepta
  • Dacian Cioloş şi Dan Barna luptă, în turul II al alegerilor, pentru şefia USR PLUS.

Cum însă Cioloş nu a obţinut peste 50% dintre voturile exprimate, acesta ar urma să lupte cu Dan Barna în turul al doilea al alegerilor. Asta în condiţiile în care Cioloş a obţinut 46% dintre voturile exprimate în primul tur, Dan Barna a obţinut 43,9% din voturi, 14.404 voturi, iar al treilea candidat, Irinel Durău, a obţinut doar 10,1% din voturi, în jur de 3.300 de voturi.

Dacian Cioloş a oferit şi o primă reacţie după ce a câştigat primul tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS. Acesta a precizat, printre altele, că rezultatul nu înseamnă că există un război între el şi colegii de partid. Ba chiar Dacian Cioloş le-a recomandat lui Dan Barna şi Irinel Durău "să înţeleagă că votul colegilor noştri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat şi dorinţei de a munci mai mult şi mai eficient".

Mesajul transmis de Dacian Cioloş, după câştigarea primului tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS

Redăm integral mesajul transmis de Dacian Cioloş prin intermediul paginii personale de Facebook:

Pe acelaşi subiect

"Aș vrea să vă mulțumesc pentru voturile voastre, indiferent de persoana pe care ați ales să o votați pentru funcția de președinte al USR PLUS. Este impresionantă participarea și, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România și ce înseamnă implicarea reală. Este un exercițiu de democrație și implicare decent și onest pentru care meritați felicitări și mulțumiri. 

Am putea spune că este o victorie a normalității modul în care s-au desfășurat votul și procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepție. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice și excese, pariuri și riscuri nejustificate. De aceea nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie.

Le mulțumesc, de asemenea, lui Irineu Darău și Dan Barna, pentru că împreună putem fi mai buni. Nu îi consider contracandidați și concurenți, ci colegi, prieteni și parteneri pentru anii care vin, indiferent de rezultatul celui de-al doilea tur. Singura mea rugăminte este să înțelegem că votul colegilor noștri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat și dorinței de a munci mai mult și mai eficient. 

Cred că se poate mai bine și mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ținem de cuvânt față de voi toți, cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă privește, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcție intensă, la sfârșitul cărora să avem șanse reale la președinția României și la o majoritate care să poată schimba și reforma România".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Dacian Cioloş, după ce a câştigat primul tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS: "Votul colegilor noştri este dedicat schimbării în bine"