Antena Meniu Search
x

Reacţie nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre plata datoriilor: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu?

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, despre plata datoriilor şi a afirmat că ar trebui să fie întrebat fostul premier Florin Cîţu, care a făcut acele datorii de 9,2% din PIB. Ciolacu a explicat că acele datorii trebuie plătite şi “vom bugeta ca să nu intrăm în incapacitate de plată”.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 12:55

Reacţie nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre plata datoriilor: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu?
Reacţie nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre plata datoriilor: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? - Hepta

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că anul viitor sunt estimate plăţi doar pe dobânzi de aproximativ 40 de miliarde.

“De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva consideraţi că acele datorii nu le plăteşte? Va veni vreun prim-ministru sau vreun preşedinte al României care să spună nu vă supăraţi, eu nu am nicio treabă cu ce-au făcut ei.

De ce n-a văzut România când un inconştient a dus ţara în această zonă? Iertaţi-mă că întreb şi eu. N-am nicio problemă, răspund la orice întrebare, dar ăsta este adevărul”, a declarat premierul.

Acesta a precizat că datoriile trebuie plătite. ”Acele datorii trebuiesc plătite. Şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu intrăm, Doamne-fereşte, în incapacitate de plată, la Bufferul care este acum şi la Banca Naţională şi la Ministerul de Finanţă, pentru că avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem neincapacitate de plată sub nic o formă anul viitor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Reacţie nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre plata datoriilor: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu?