Antena Meniu Search
x

Referendumul lui Basescu a fost respins

Referendumul presedintelui Traian Basescu pentru Parlament unicameral si 300 de alesi a fost respins, cu 123 de voturi “impotriva”

Astfel, Senatul si Camera Deputatilor au respins cu 191 de voturi “pentru”, 123 de voturi “impotriva” si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi. Votul Parlamentului este pur consultativ. Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a sustinut, de la tribuna, ca demersul presedintelui este "unul pur de castig de capital politic" si a spus ca ar trebui respins. In timpul dezbaterilor, reprezentantii puterii au criticat aceasta solicitare a presedintelui Traian Basescu, in timp ce parlamentarii PDL au sustinut-o, anunta Antena 3.

Luni, Comisiile juridice reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat raport favorabil consultativ de avizare, cu observatii, la solicitarea presedintelui Romaniei cu privire la organizarea unui referendum national privind Parlamentul unicameral si reducerea numarului total de senatori si deputati la maximum 300.

La sedinta comuna a Parlamentului au fost prezenti 431 de parlamentari.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Referendumul lui Basescu a fost respins