Antena Meniu Search
x

Referendumul pentru unicameral al lui Basescu se va decide marti

Propunerea de referendum a presedintelui Traian Basescu privind un Parlament unicameral se va discuta marti, de plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, incepand cu ora 11:00

Pe 11 iunie, seful statului a spus ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009, anunta Antena3. In aceeasi zi, seful statului a trimis presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor o scrisoare in care informeaza asupra initierii referendumului, privind trecerea la un Parlament unicameral si reducerea numarului total de parlamentari la maximum 300.

Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului initiat de Presedintele Romaniei urmeaza sa fie exprimat, printr-o hotarare adoptata in sedinta comuna a celor doua Camere, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, in termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea presedintelui. Daca acest lucru nu se va intampla, Traian Basescu va emite decretul privind organizarea referendumului dupa expirarea acestui termen, procedura constitutionala de consultare a Parlamentului considerandu-se indeplinita.

Limitarea la 300 a numarului de parlamentari implica modificarea Legii privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, in timp ce instituirea Parlamentului unicameral implica modificarea Constitutiei.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Referendumul pentru unicameral al lui Basescu se va decide marti