Antena Meniu Search
x

Remaniere cu scandal în PNL

Numirea noilor miniştri din Guvernul Ponta a tulburat apele, deja agitate din PNL. Mai ales că miniştri vizaţi n-au avut prilej de negociere. Cine n-a plecat de bună voie, a fost schimbat cu forţa de partid.

Vezi și

S-a bătut cu pumnul în masă azi la PNL. Pregătiţi pentru ce era mai rău, toţi miniştrii au venit să dea raportul. Dar şi să predea mandatul. Uşor indispuşi. Discuţiile au început dis de dimineaţă. Motiv de mândrie pentru şeful partidului.

La ora 10.45 se anunţa că primul aruncat din scaun este şeful de la Economie. Andrei Gerea. Un sfert de oră mai târziu, Eugen Nicolaescu dădea mandatul de la sănătate pentru o promisiune. Ministerul de Finanţe.

Negocierile liberalilor intră în impas când ministrul economiei refuză să abandoneze funcţia fără luptă. Problema s-a rezolvat la vot. Gerea a pierdut şi funcţia de ministru şi sprijinul partidului.

Mai uşor a fost la ministerul de interne, lăsat liber de Radu Stroe după operaţiunea ratată din Apuseni. Prima propunere, Sorin Frunzăverde. Cinci minute mai târziu, liberalii se rezgândesc şi îi dau Internele lui Klaus Iohannis. Primarul Sibiului s-a lăsat curtat mai bine de o oră înainte să spună DA.

După aproape 6 ore de tensiune şi negocieri, liberalii şi-au anunţat noii candidaţi pentru Guvernul USL.

Noile propuneri liberale mai au de făcut însă câţiva paşi până în Palatul Victoria. Ca să intre în Cabinet, cei patru aleşi trebuie să fie acceptaţi şi de premierul Ponta. Iar primele nemulţumiri au apărut deja.

PSD nu-l vrea pe Iohannis. Nici liberalii nu sunt toţi mulţumiţi. Şi nu s-au ferit să-şi apostrofeze şeful de faţă cu presa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Remaniere cu scandal în PNL