Antena Meniu Search
x

Replici acide între Orban și Cîțu: ”Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD”

Florin Cîţu a trasmis, vineri la Satu Mare, că atacurile la adresa sa şi a Executivului venite din partea colegilor din PNL, în campania internă de alegeri din partid „seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD” şi denotă că „astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România”.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 16:56

Replici acide între Orban și Cîțu: ”Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD”
Florin Cîțu şi Ludovic Orban - Inquam Photos / Octav Ganea

La evenimentul de la filiala PNL Satu Mare a fost prezent şi contracandidatul lui la șefia PNl, Ludovic Orban, cât şi alţi liberali din conducerea partidului, potrivit news.ro.

La rândul său, Ludovic Orban a replicat că „Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului”, iar Executivul trebuie să asculte de forurile statutare ale partidului. El a mai spus că, în cazul în care va fi reales preşedinte al formaţiunii la Congresul din 25 septembrie atunci trebuie să devină şi premier.

Sunt criticat că vin şi mă vizitează primarii noştri la Guvern. Care este problema ? Da, foarte bine, să vină, am invitat şi primari de la PSD. Repet, vreau să dezvoltăm România. Vin oamenii la Guvern, văd care sunt proiectele, surse de finanţare şi împreună dezvoltăm aceste programe. Nu avem nimic de ascuns, facem acest lucru pentru români şi o facem transparent. Primarii liberali, din păcate, şi de aceea ei sunt mai mulţi decât cei din PSD care vin la Guvern, au fost uitaţi, au fost lăsaţi, administraţiile conduse de primari liberali au fost lăsate de izbelişte în ultimii ani, nu au primit niciun fel de finanţare. De aceea sunt foarte multe probleme acolo, de aceea oamenii caută soluţii şi împreună găsim aceste soluţii, pentru că le găsim pentru oameni”, a afirmat Florin Cîţu, la conferinţa de alegeri interne de vineri la PNL Satu Mare.

Acesta a mai spus că alegerile interne din PNL arată românilor şi liberalilor cum se comportă două echipe care sunt în competiţie internă. Din păcate, pot să vadă şi lucrurile mai neplăcute. Lucruri care nu ar trebui să se întâmple în PNL, pentru că noi nu suntem PSD. Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD. Când, cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, că este în spiritul Constituţiei, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună, pentru că trebuie evaluată, arată că astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România. Trebuie să fim transparenţi, trebuie să fim oneşti cu românii şi să le promitem ceea ce putem să facem, asta este guvernarea liberală”, a completat premierul.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că la guvernare sunt multe lucruri de făcut „Avem o şansă unică cu aceste alegeri. Avem o şansă unică, s-au negociat acei 29,2 miliarde de euro pentru PNRR, mai sunt cei 46 miliarde din fonduri europene, iar de la buget eu vă garantez că vor fi investiţi în economie, în fiecare an, 13 miliarde. Noi vrem să investim aceşti bani în economie, pentru că noi ştim şi românii vor afla că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România. De aceea este o şansă unică pentru noi şi nu trebuie să o ratăm. Votăm astăzi bine şi sigur că Adi (Adrian Cozma - n.r.) va avea succes, votăm bine pe 25 septembrie, şi apoi noi suntem cei care vom implementa cei aproape 150 de miliarde de euro în următorii 8 ani de zile în economie. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a conchis Cîţu.

Orban: Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului. Executivul trebuie să asculte de forurile statutare ale partidului

„Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL, asta e logica. Un coleg mai tânăr a spus un lucru - că preşedintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine. Alţii spuneau că premierul trebuie să devină preşedintele partidului; eu spun că cel care e ales preşedintele partidului trebuie să fie premierul PNL”, a declarat Ludovic Orbn, la conferinţa judeţeană de alegeri de vineri la PNL Satu Mare.

El a mai spus că buna guvernare este singurul obiectiv pe care trebuie să şi-l asume PNL şi a reproşat modul în care Executivul condus de Florin Cîţu derulează programele de sprijin pentru mediul de afaceri, pregăteşte accesarea fondurilor europene din noul exerciţiu financiar şi obţine aprobările pentru PNRR. 

„Noi nu putem să ne asumăm decât un singur obiectiv: buna guvernare. Pentru că, până la urmă, ca să putem peste patru ani să cerem votul oamenilor şi să-l şi primim, trebuie să susţinem mediul de afaceri - şi aici toate programele guvernamentale de sprijin trebuie să se mişte mult mai repede decât cum se mişcă acum; trebuie să susţinem investiţiile publice masive; trebuie să absorbim în mod inteligent toate fondurile europene care sunt la dispoziţia noastră - şi aici n-aş vrea să spun că încă nu s-au făcut autorităţile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de a fi finalizate, că nu suntem campioni în ceea ce priveşte aprobarea PNRR, că sunt încă destule lucruri în care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare”, a subliniat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Replici acide între Orban și Cîțu: ”Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD”