Antena Meniu Search
x

Traian Basescu: Romania ar putea iesi din Mecanismul de Cooperare si Verificare

Traian Basescu s-a intalnit cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. Acestia au discutat despre posibilitatea iesirii Romaniei din Mecanismul de Cooperare si Verificare, incepand cu luna decembrie.

„Am abordat in discutiile cu domnul presedinte si problemele de interes direct pentru Romania, problema Schengen, problema Mecanismului de Cooperare si Verificare si analiza dupa decembrie a unei proceduri de iesire, o strategie de iesire din acest mecanism, problema liberului acces pe piata muncii a cetatenilor romani in tarile in care inca mai au restrictii legate de forta de munca din Romania, restrictii care trebuie ridicate peste tot incepand cu 1 ianuarie 2014”, a declarat presedintele Basescu.

„Domnul presedinte m-a informat si cu privire la ultimele masuri luate ca raspuns la raportul special din ianuarie pe MCV al Comisiei Europene. Am convenit ca este important pentru Romania sa implementeze recomandarile Comisiei.

Am apreciat cooperarea imbunatatita intre toti actorii politici si institutii si am facut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea coruptiei la nivel inalt si protejarea independentei sistemului judiciar. Un sistem judiciar solid si angajamentul complet pentru statul de drept vor ajuta la asigurarea unui mediu economic stabil si atragator pentru investitii”, a precizat Herman van Rompuy.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Traian Basescu: Romania ar putea iesi din Mecanismul de Cooperare si Verificare