Antena Meniu Search
x

Video România şi Polonia, proiect comun pentru a produce echipamente militare, tehnică și muniție de război

România și Polonia vor produce echipamente militare, tehnică și muniție de război. Premierul Poloniei, aflat în vizita la București, a declarat ca tara noastră a fost cooptată într-un proiect care prevede producția de arme cu bani europeni.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 20:05

Vezi și

Asta în contextul în care Polonia va dispune de fondurile necesare, însă nu are o capacitate de producție dezvoltata. Mai mult, cele două ţări ar putea face achiziții de tehnică militara, elicoptere și echipamente de producere a muniției la comun, la preturi mai avantajoase.

"Am vorbit cu domnul preşedinte Iohannis despre cum atât în România, cât și în Polonia multe întreprinderi de acest fel au fost închise, așa că ne dorim să revenim la potențialul din trecut. Mâine, în consiliul de miniștri, vom adopta măsuri concrete în ceea ce privește consolidarea capacităților de producție", a declarat Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » România şi Polonia, proiect comun pentru a produce echipamente militare, tehnică și muniție de război